آزمایشهای ژنتیکی و تعیین خطر ابتلا به سرطان پستان نقش موثری در درمان دارد؟
عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان پستان خانوادگی بیماری جدی است که با تشخیص و درمان زودهنگام میتوان از پیشرفت این سرطان جلوگیری یا آن را به تأخیر انداخت.
به گزارش زنان جهان، دکتر نفیسه ثقفی اظهار کرد: عوامل ژنتیکی فقط یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان هستند و موارد دیگری همچون سن، سابقه خانوادگی سرطان پستان، چاقی، کم تحرکی و مصرف الکل و مصرف هورمونهای استروژن و پروژسترون از دیگر عوامل بروز سرطان پستان است.
وی تصریح کرد: آزمایشهای ژنتیکی میتواند نقش مهمی در تشخیص و مدیریت سرطان پستان خانوادگی ایفا کند و این آزمایشها با پیدا کردن جهشهای ژنتیکی اختصاصی، به پزشکان در تعیین خطر ابتلا به سرطان پستان خانوادگی و درمان مؤثر این بیماری کمک میکند.
عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سرطان پستان خانوادگی اغلب در سنین پایینتر از ۵۰ سال تشخیص داده میشود و در هر دو پستان شایعتر است، بیان کرد: در صورت تشخیص سرطان پستان خانوادگی، پزشک ممکن است توصیههای درمانی خاصی همچون ماموگرافی و سونوگرافی منظم، جراحی پیشگیریکننده و درمانهای هورمونی را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان یا سایر سرطانها تجویز نماید.
دکتر ثقفی افزود: در حال حاضر تمامی تستهای تشخیصی مرتبط با سرطان پستان خانوادگی در آزمایشگاههای ژنتیک انجام شده و مشاوران ژنتیک، از زمان تشخیص بیماری تا انتهای روند درمان، خدمات مشاوره ژنتیک را به مبتلایان و اعضا خانواده آنها ارائه میدهند.
وی گفت: ما معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است که حقیقت بوده و نباید به این جمله بسیار مهم و کلیدی صرفاً به عنوان یک جمله و شعار در حوزه سلامت دیده شود و رعایت نکات پیشگیرانه ما را از بروز بسیاری از بیماریها از جمله سرطان پستان بهدور نگهمیدارد.