|

۳۰ دی ۱۴۰۲

|

۱۲:۳۴

نماینده مجلس مطرح کرد؛

انتقاد از حذف موضوع مسکن زنان سرپرست خانوار از پیش نویس لایحه بودجه ۱۴۰۳

رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس با انتقاد از اینکه موضوع مسکن زنان سرپرست خانوار در پیش نویس لایحه بودجه ۱۴۰۳ حذف شده است، گفت: مجلس پیگیر مطرح شدن این مسئله در لایحه بودجه سال آتی است و تلاش می‌شود به صورت ویژه الحاق شود.

به گزارش زنان جهان به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی در مورد خانه‌دار شدن زنان سرپرست خانوار، گفت: فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی امسال موضوع خانه‌دار شدن زنان سرپرست خانوار را در اولویت اقدامات خود قرار داده‌اند و همچنین تامین مسکن سه فرزندی و حمایتی را در دستور کار خود قرار داده است.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه بسیاری از بندهای مسکن حمایتی به مرحله عملیاتی شدن نرسیده است، افزود: علاوه بر ماده ۳ الحاقی تبصره ۱۶ که تسریع به تامین مسکن حمایتی برای زنان سرپرست خانوار در مناطق محروم دارد و در بودجه سال ۱۴۰۲ مطرح شد امیدواریم در بودجه سال آینده هم آورده شود.

رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه موضوع مسکن زنان سرپرست خانوار در پیش نویس لایحه بودجه ۱۴۰۳حذف شده است، اظهار داشت: مجلس پیگیر مطرح شدن این مسئله در لایحه بودجه سال آتی است و جلساتی را با کمیته امداد، بهزیستی، وزارت راه و شهرسازی برگزار کرده، این نشست‌ها ادامه‌دار خواهد بود، تلاش می‌شود در بودجه سال آینده این مسئله پیگیری و به صورت ویژه الحاق شود.

محمدبیگی با بیان اینکه تامین مسکن زنان سرپرست خانوار از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده، یادآور شد: مجلس تلاش می‌کند مسکن زنان سرپرست خانوار که از جمله نظام مسائل زنان سرپرست خانوار است را به نتیجه مطلوب برساند.

وی با بیان اینکه شش میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که مسائل و مشکلات آنها در فراکسیون زنان بررسی می‌شود، بیان کرد: از تجردگرایی قطعی بانوان تا زنانه شدن سالمندی، کاهش میل به ازدواج و افزایش طلاق منجر به رشد ۲۰ الی ۳۰ درصدی زنان سرپرست خانوار شده است که این مسئله می‌تواند در آینده تهدیدی برای افزایش آسیب‌های اجتماعی باشد.

رئیس کمیته سلامت مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اولویت خانه‌دار شدن زنان سرپرست دارای فرزند معلول، اظهار داشت: این گروه از بانوان در اولویت سازمان‌های بهزیستی، کمیته امداد و وزارت کار قرار دارند اما در ارائه خدمات به آنها مواد قانونی چندان رعایت نمی‌شود.

عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی موضوع تضامین را از مشکلات دیگر بانوان سرپرست خانوار عنوان کرد و اظهار داشت: تسهیلات مسکن، اشتغالزایی، وام ضروری توسط بنیادها و نهادهای حمایتی برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته می‌شود که برای اخذ این وام‌ها به دلیل نداشتن ضامن اغلب قادر به دریافتشان نیستند. بر این اساس از معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری درخواست می‌شود تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ کند. امیدواریم راهکارهای درستی از طرف دولت ارائه و عملیاتی شود.

محمدبیگی ادامه داد: مسکن و اشتغال پایدار از مهمترین مسائلی است که زنان سرپرست خانوار با آن مواجه هستند و بیشترین مشکلات آنها در این زمینه است. اگر اشتغال پایدار در این زمینه ایجاد شود در ازای آن می‌توانند مسکن ثابتی را داشته باشند و از تسهیلات مسکنی که برای آنها در نظر گرفته می‌شود  بهره لازم را ببرند. همچنین از بنیاد مسکن و سایر نهادهای حمایتی درخواست می‌شود به میدان آمده تا بتوانیم حمایت لازم از این گروه زنان  را داشته باشیم.