|

۲۸ بهمن ۱۴۰۲

|

۱۳:۲۲

پاد:

وضعیت دختران دهه ۶۰ زیبنده نیست/ برخی مصوبات بی نسبت با عدالت است

دستیار رئیس‌جمهور وضعیت دختران مجرد دهه ۶۰ در قوانین، مقررات، بخشنامه‌ها و حتی برخوردها را بی نسبت با عدالت دانست و گفت: برای بهره گیری از کمک متخصصان و نخبگان در این خصوص، اهتمام جدی داشتم.

به گزارش خبرنگار زنان جهان، سکینه سادات پاد در نشست «بررسی تجربه زیسته دختران دهه ۶۰ با نگاهی بر قوانین مصوب مرتبط» به ماموریت محوله از سوی رئیس جمهور اشاره و اظهار کرد: این یک ماموریت متفاوت و منحصر به فرد است و به نوعی می توان گفت که منطقه ممنوعه حساب می شود.

وی بیان کرد: این ماموریت ها شامل «حق آزادی بیان»، « برپایی اجتماعات»، «حریم خصوصی» و «پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان» است.

پاد با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور در خصوص پی گیری حقوق مادی و معنوی زنان و چهار گزاره گفته شده، گفت: برای اجرای درست این حکم و دستیابی به اهداف آن باید این حوزه را رصد می کردیم تا بتوانیم تصویر دقیقی از مسائل حوزه زنان احصا کنیم.

دستیار رئیس جمهور در زمینه پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی نخستین مساله مورد بررسی را «وضعیت دختران مجرد دهه ۶۰» دانست و عنوان کرد: من جزو اولین کسانی بودم که در این خصوص تابوشکنی کردم.

وی با بیان اینکه شاید کمتر مسئول دارای تریبون رسمی به این مساله پرداخته باشد، افزود: وضعیت دختران مجرد دهه ۶۰ زیبنده نیست.

پاد وضعیت این گروه از دختران در قوانین، مقررات، بخشنامه‌ها و حتی برخوردها را بی نسبت با عدالت دانست و اظهار کرد: برای حل این مساله ‌ها و بهره گیری از کمک متخصصان و نخبگان اهتمام جدی داشتم.

نمی توانیم برای بخشی از جامعه بی برنامه باشیم

دستیار رئیس جمهور در زمینه پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی با تاکید بر اینکه نمی توانیم برای بخشی از جامعه بی‌برنامه باشیم، افزود: لازم است در این خصوص به نخبگان و متخصصان امور مراجعه کنیم.

وی گفت: در صورت بی توجهی به این مساله بالطبع حکمرانی از حکمت خالی می شود و از این محل با مردم بی نسبت می ‌شویم.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با اشاره به بهره گیری دولت سیزدهم از نظرات متخصصان و نخبگان اظهار کرد: بر این منظور اقدام به شناسایی اساتید دغدغه‌مند این حوزه‌ها کردیم.

پاد با انتقاد از برخی بخشنامه ها عنوان کرد: ممکن است این بخشنامه ها با هدف والا و مقدسی نگاشته شده باشند اما بدون قصد، امتیازات به گونه ای طراحی شده باشد که دختران مجرد دهه ۶۰ خارج از مبانی عادلانه و عدالت، نه تنها امتیازی را کسب نمی‌کنند بلکه متضرر هم می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه احساس تبعیض بخش زیادی از زنان جامعه ما را در گستره های مختلف درگیر کرده است، افزود: دختران دهه ۶۰ هم درگیر این احساس تبعیض هستند.

باید با دختران مجرد دهه ۶۰ کریمانه تر برخورد شود

پاد با اشاره به اینکه مساله اشتغال یکی از موارد تبعیض آمیز است، گفت: با نگاهی علمی تر و دقیق تر متوجه می شویم که در راستای حق کرامت (بند ۶ اصل ۲ قانون اساسی) با دختر مجرد دهه ۶۰ باید کریمانه‌تر برخورد شود و منطق اسلام و قرآن هم همین گونه است.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی با تاکید بر لزوم حفظ بیشتر کرامت دختران مجرد دهه ۶۰  گفت: این گروه از دختران از عناصر فعال جامعه هستند و می توانند بسیار کارآمد باشند.

وی ادامه داد: ما کارکرد این زن را فقط در داشتن همسر تعریف کردیم و آنها را شایسته دریافت خیلی از امتیازات ندانستیم و این همان اشتباه و خطای تاکتیکی و راهبردی خیلی خطرناک است.

وی با بیان این مطلب که پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان بر اساس بند «یک» اصل ۲۱ قانون اساسی از جمله موارد ماموریت محوله از سوی رئیس جمهور به بنده است، یادآور شد: طبق این بند، جمهوری اسلامی برای خود وظیفه ای تحت عنوان «احیای حقوق مادی و معنوی زنان» تعریف کرده است.

وجود دختران مجرد در جامعه یک واقعیت است

پاد با اشاره به تاکیدات رهبری در خصوص اینکه هر تصمیمی باید دارای پیوست عدالت باشد، افزود: متاسفانه بعضی تصمیمات در برخی دستگاههای فاقد پیوست عدالت است.

وی با اشاره به حق عائله مندی تاکید کرد: نیاز است که تعریف ما از خانواده با امروز متفاوت تر شود تا بتوانیم افراد را محترم بشماریم.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی افزود: با نقش‌های دیگر این افراد را می‌خواهیم چه کار کنیم؟ بالاخره دختر است، انسان است، زن است ولی مادر یا همسر نیست.

پاد گفت: وجود دختران مجرد در جامعه یک واقعیت است. امیدواریم بتوانیم به نتایج بسیار خوبی در این زمینه برسیم.