متخصص زنان و فلوشیب نازایی:
تخمدان «پلیکیستیک» سلامت روان را نشانه میگیرد
متخصص زنان و فلوشیب نازایی گفت: بهتر است پزشکان از ابتدا بیمار خود را در جریان فرآیند درمان بیماری تخمدان پلیکیستیک قرار دهند تا فرد دچار عوارض طولانیمدت سلامت روان نشود.
به گزارش زنان جهان به نقل از آنا، مژگان جاودانی مسرور با بیان اینکه سندروم تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز دو بیماری شایع زنان در دنیا و کشور ما هستند، اظهار کرد: سندروم تخمدان پلی کیستیک علاوه بر عوارض جسمانی مانند اختلالات خونریزی و نازایی، باعث اضطراب و افسردگی در دختران جوان و بانوان میشود بهطوریکه این موضوع به یکی از چالشهای درمان مبتلایان به این بیماریها تبدیل شده است.
این متخصص زنان و فلوشیب نازایی توصیه کرد: بهتر است پزشک معالج از ابتدا بیمار خود را در جریان فرآیند درمان قرار دهد تا دچار عوارض طولانی مدت سلامت روان نشود.
وی با اشاره به ناباروری که مهمترین عارضه این بیماری است، گفت: هیچ آزمایش تشخیصی قطعی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود ندارد. پزشک معمولاً با ذکر علائم بیمار از جمله سابقه پزشکی، تغییرات قاعدگی و تغییرات وزن متوجه این بیماری میشود.
جاودانی مسرور ادامه داد: از موارد معاینه فیزیکی بررسی علائم رشد موهای زائد، مقاومت به انسولین و آکنه است. بعد ازآن برای بررسی دقیقتر ممکن است آزمایش خون برای اندازهگیری سطح هورمون مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد.