|

۲۶ فروردین ۱۴۰۳

|

۱۳:۵۶

قلیه ماهی از جمله غذهای لذیذ جنوبی است که به دلیل طعم خوبی که دارد در سایر شهرهای کشور نیز طبخ می‌شود.

برای پخت این خورش خوشمزه باید از ماهی تازه استفاده شود اما می‌ توان از تن ماهی هم استفاده کرد.

راز خوشمزگی قلیه ماهی، استفاده از ماهی جنوب است؛ بهترین نوع ماهی برای این استفاده در این خورش ماهی شیر، میش و هامور است.

مواد لازم برای ۴ نفر

فیله ماهی    ۴ تکه

پیاز             ۲ عدد

تمبر هندی  ۲۰۰ گرم

سیر          ۶ حبه

گشنیز      ۳۰۰ گرم

شنبلیله     ۵۰ گرم

نمک و فلفل سیاه    به اندازه کافی

زردچوبه و روغن  به اندازه کافی

دستور پخت قلیه ماهی

ابتدا قطعات ماهی را تمیز می کنیم. دو طرف ماهی ها را مقداری نمک و فلفل سیاه ریخته و کنار می گذاریم.

در مرحله بعد پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز نرم و شفاف شود.

مقداری زردچوبه به به پیازها اضافه کرده و تفت می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند.

سیرها را هم به صورت خیلی ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم.

در این مرحله گشنیز و شنبلیله خرد شده را به مواد داخل قابله اضافه و خوب سرخ می کنیم تا حدی که رنگشان کمی تغییر کند و تیره تر شود. در ادامه سبزیجات را خوب تفت می دهیم تا آب بیندازند و آبشان تبخیر شود.

حالا نصف لیوان آب جوش درون قابلمه می ریزیم تا سبزیجات به طور کامل پخته شوند.

در این مرحله بعد از گذشت ۱۵ دقیقه تمرهندی را با یک لیوان آب مخلوط و آن را رقیق کرده و آن را به طور کامل صاف می کنیم.

تمرهندی را به همراه ۲ لیوان آب جوش دیگر به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. از رب انار ترش هم می توان به جای تمرهندی استفاده کرد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت قلیه ماهی، قطعات ماهی را با مقداری روغن تفت می دهیم تا حالت ظاهری خود را حفظ کنند سپس به خورش اضافه می کنیم. پس از اینکه خورش روغن انداخت و جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو می کنیم.

چنانچه طعم ماهی تازه را دوست ندارید می توانید از تن ماهی برای تهیه این خورش جنوبی استفاده کنید. برای این منظور می توانید تن ماهی را پس از اتمام پخت خورش یا اینکه پس از کشیدن خورش به آن اضافه کنید.