به گزارش زنان جهان، میترا امین لو در نشست تخصصی «شبکه راهبردی زنان متخصص صنعت نفت؛ همسو با پایداری» اظهار کرد: بر اساس یک تحقیق انجام شده در معاونت علمی درباره ثبت اختراعات در ایران، مشارکت زنان در ثبت اختراعات در ایران طی پنج سال گذشته ۵ درصد افزایش یافته که این آمار در مقایسه با آمارهای جهانی نشانهای مطلوب است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، این آمار حدود ۲۶ درصد بوده است که نسبت به میانگین جهانی ۱۰ درصد بیشتر است. با این حال، همچنان نیازمند بهبود و توسعه سیاستهای مرتبط با فناوری برای زنان هستیم تا آنها بتوانند در توسعه فناوری بیشتری مشارکت کنند.
امین لو افزود: زنان در سراسر جهان با وجود حضور پررنگ در سطوح تحصیلی مختلف، با چالشها و افت قابلتوجهی در حوزه شغلی و اجتماعی مواجه هستند.
وی با تحلیل نمودار قیچی در جهان ادامه داد: این نشان میدهد که جامعه از عدم تاثیرگذاری و نادیده گرفتن تفکر زنانه و مادرانه که ضروری برای توسعه فناوریهای امروز است، آسیب میبیند.
امین لو عنوان کرد: در سراسر جهان، سیاستهایی برای بهرهمندی از ظرفیت زنان در توسعه اقتصادی شکل گرفته و به طور مداوم پایش میشوند. این امر نیازمند برنامهریزی و اقدامات هدفمند و جلوگیری از محدود کردن مسائل به موارد خاص، با توجه به ویژگیهای این قشر اجتماعی است.
مدیر کانون مدیریت داراییهای فکری و دبیر کارگروه توسعه داراییهای نامشهود معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان نهاد ریاست جمهوری افزود: شمولیت در مفاهیمی مانند تفکر طراحی نیز مورد توجه است.
وی عنوان کرد: برای داشتن سیاستهای جامع و کارآمد در جهت پیشرفت و توسعه متناسب با جامعه، تفکر زنانه باید در تصمیمگیریهای مدیریتی مورد توجه قرار گیرد.
امین لو گفت: جامعه بیش از هر زمانی به نقش زنان در صنعت و فناوری احتیاج دارد و عدم تحقق این موضوع میتواند منجر به ضرر و زیان برای تمامی اعضای جامعه شود.