متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ «ام اس» از ابتلای سه برابری زنان به بیماری «ام اس» نسبت به مردان خبر داد.

|

۰۹ خرداد ۱۴۰۳

|

۱۱:۲۱

به گزارش زنان جهان، دکتر مرضیه ابوترابی به اهمیت توجه به بیماری ام اس و درمان به موقع آن قبل از ایجاد ناتوانی اشاره کرد و گفت: مصرف دخانیات اعم از سیگار، پیپ و قلیان برای مصرف کننده و همچنین اطرافیان، ریسک ابتلا به ام اس را تا ۱۶ برابر افزایش می‌دهد.

ابوترابی از عفونت‌های ویروسی، چاقی، کمبود تماس با نور آفتاب و کمبود ویتامین D به عنوان عواملی که ممکن است به ابتلا به ام‌اس منجر شوند، نام برد.

وی در توضیح علت ام‌اس گفت: این بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت مغز، نخاع و عصب چشم حمله می‌کند و با تخریب غلاف سلول‌های عصبی، باعث اختلال در عملکرد و بروز علائم عصبی می‌شود. با این که همه عوامل مؤثر شناخته نشده‌اند، اما استعداد ژنتیکی و عوامل محیطی ذکر شده باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و آغاز بیماری می‌شوند.

به گفته وی، می‌توان با کاهش این عوامل، به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی، ریسک ابتلا به ام‌اس را در بزرگسالی کاهش داد.

ابوترابی شایع‌ترین علائم ام‌اس را تاری دید، خواب رفتن دست و پا، عدم تعادل، سرگیجه و فلج اندام‌ها اعلام کرد و افزود: این علائم در بیماری‌های دیگر مغز و اعصاب نیز مشاهده می‌شوند و اختصاصی به ام‌اس نیستند. بنابراین، در صورت بروز این علائم باید به پزشک مغز و اعصاب مراجعه شود تا در صورت نیاز، بررسی‌های لازم برای تشخیص ام‌اس انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مبتلایان به ام‌اس در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال هستند، یادآور شد: این بیماری ژنتیکی و ناشی از ژن معیوب نیست، بنابراین احتمال ابتلای فرزند بیمار مبتلا به ام‌اس به این بیماری کم و در حد 5 درصد است.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: تعداد قابل توجهی از مراجعه کنندگان به خاطر ام‌اس و سایر بیماری‌های التهابی مغز و اعصاب به وی مراجعه می‌کنند. ابتلا در زنان سه برابر مردان است، اما این بیماری در مردان سخت‌تر از زنان است.

این متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: بیماران ام‌اس باید بدانند که درمان‌های این بیماری پیش‌گیرانه هستند و در پیشگیری از حملات بعدی موثرند. مبتلایان باید درمان را به موقع آغاز کنند تا از توانایی‌شان محافظت کنند و درمان نیز باید قبل از آنکه حملات ام‌اس توانایی فرد را کاهش دهد، شروع شود.

این متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: شاید بسیاری از مردم بپرسند که دلیل ابتلا به ام‌اس چیست؟ هرچند همه عوامل مؤثر شناخته نشده‌اند، اما استعداد ژنتیکی به همراه عوامل محیطی منجر به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و شروع بیماری می‌شوند.