بز قورمه یا بزقرمه از جمله غذاهای سنتی کرمان به شمار می رود که به دلیل دارا بودن پروتئین بسیار مقوی است. این غذا اغالب با نان و گاهی با برنج سرو می شود.

|

۱۲ خرداد ۱۴۰۳

|

۱۱:۰۸

بز قورمه یا بزقرمه از جمله غذاهای سنتی کرمان به شمار می رود که به دلیل دارا بودن پروتئین بسیار مقوی است. این غذا اغالب با نان و گاهی با برنج سرو می شود.

طرز تهیه بزقرمه کرمانی را در ادامه می خوانید:

مواد لازم

نخود        یک لیوان

گوشت     ۵۰۰ گرم

پیاز       ۴ عدد

سیر       ۵ حبه

زردچوبه، نمک و فلفل    به مقدار لازم

کشک    ۲ پیمانه

نعناع      به مقدار لازم

گردو     به مقدار لازم

طرز تهیه بزقرمه کرمانی

نخودها را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخشان به خوبی گرفته شود؛ سپس آنها را با مقداری آب درون قابلمه ریخته و اجازه می دهیم به خوبی بپزد.

در مرحله بعدی به سراغ گوشت می رویم؛ ابتدا پیاز را کمی تفت داده و سپس سیر را اضافه کنید و در نهایت گوشت و ادویه‌ را اضافه کنید و اجازه دهید بپزد. نخودهایی که از قبل پخته شده اند را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کرده و اجازه دهید همراه گوشت بپزد. پخت گوشت باید تا زمان پخت کامل آن ادامه یابد به گونه ای که به راحتی ریش ریش شود در این مرحله آبگوشت بزقرمه آماده شده است.

در آخرین مرحله ابتدا استخوان های گوشت را جدا کرده و سپس با گوشت‌کوب برقی یا دستی مواد را خوب مخلوط و له کنید. در پایان کشک را به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید.

تزیین بزقرمه کرمانی

برای تزیین بزقرمه از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ استفاده کنید. البته مقداری گردو را هم خرد کنید. این مواد را روی بزقرمه خود به شکل دلخواهتان بریزید و در نهایت بزقرمه خود را میل کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه بزقرمه

*بزقرمه اصیل کرمانی سیب زمینی ندارد اما گاهی دقیقا همان آبگوشت را که سیب زمینی دارد بزقرمه می‌کنند. اگر دوست داشتید سری بعد که آبگوشت پختید همان را بزقرمه کنید و لذت ببرید. طرز تهیه آبگوشت را در کتاب کاله بخوانید.

*گوشت بزقرمه در گذشته گوشت بز بود اما این روزها گوشت گوسفند یا گوساله استفاده می‌شود اما در هر صورت بهترین قسمت گوشت برای تهیه بز قرمه گوشت سردست یا گوشت ماهیچه است که چربی به رویش داشته باشد.