به گزارش زنان جهان، دکتر نوشین پیروی با تعریف ریزش موی هورمونی و نقش ژنتیک و عوامل محیطی گفت: ریزش موی ناشی از اختلالات هورمونی در زنان بسیار رایج است.
وی علت اصلی این مساله را عدم تعادل میان هورمونهای زنانه و مردانه و اختلالات ترشح هورمونهای تخمدان دانست و افزود: عوامل محیطی و ژنتیکی هر دو در بروز این بیماری مؤثر هستند.
وی عنوان کرد: سبک زندگی افراد به عنوان یک عامل محیطی، اهمیت بیشتری نسبت به عوامل ژنتیکی دارد، زیرا اخیراً این اختلال در بین خانمها شایعتر شده است.
عضو انجمن پزشکان خانواده و پزشکان زیبایی آمریکا گفت: همچنین ژنتیک نیز در بروز این اختلال اهمیت دارد؛ کسانی که در خانواده خود سابقه سندرم تخمدان پلیکیستیک دارند، بیشتر مستعد ریزش موی هورمونی ناشی از اختلالات هورمونی مردانه هستند.
وی در مورد آمار مبتلایان به این اختلال گفت: آنچه در بیمارستانها و کلینیکها مشاهده میشود، این است که ریزش موی هورمونی میان زنان بین ۶۰ تا ۶۵ درصد است. برخی نیز به دلیل علائم خفیفی مانند آکنه یا ریزش موی خفیف، به مرحله پیگیری نمیرسند و در نتیجه تشخیص داده نمیشوند.
پیروی تأکید کرد: افراد باید برای اختلالات خود تحت درمان قرار بگیرند و بدون تشخیص مناسب، به درمانهای زیبایی روی نیاورند.
وی با اشاره به اینکه امروزه بحث مراکز لیزر چه مجاز و چه غیرمجاز بسیار مطرح است، افزود: خانمها با علائم ریزش مو، آکنه و موی زائد که هر کدام میتواند ناشی از اختلالات هورمونی باشد، به مراکز لیزر مراجعه میکنند و با انجام جلسات متعدد لیزر یا مزوتراپی به نتیجه مطلوب نمیرسند.
پیروی ادامه داد: این افراد باید ابتدا توسط پزشک برای اختلالات خود مورد بررسی قرار گیرند. در صورت عدم تشخیص اختلال و مراجعه به مراکز لیزر، نه تنها نتیجه مطلوبی نخواهند گرفت، بلکه هزینه زیادی را متحمل شده و اختلالات هورمونیشان نیز پیشرفت میکند.
وی با بیان اینکه برخلاف باور بسیاری از افراد، درمانهای زیادی برای این اختلال وجود دارد، افزود: در ابتدا افراد باید تغییر سبک زندگی خود را مورد توجه قرار دهند.
به گفته پیروی شروع ورزش، اصلاح تغذیه، کاهش مصرف فست فود و نوشیدنیهای مصنوعی، مصرف سبزیجات و میوهها به مقدار حداقل پنج وعده در روز، افزایش مصرف غذاهای دریایی و کاهش مصرف گوشت قرمز، و حداقل 10 دقیقه ورزش روزانه، از جمله تغییراتی است که باید انجام شود.
وی بیان کرد: همچنین با روشهایی مانند مدیتیشن، یوگا یا مراجعه به روانشناس، استرس خود را کاهش دهند. مرحله بعدی مربوط به داروهاست که قرصهای مختلفی برای تنظیم هورمونها وجود دارد و افراد میتوانند با مراجعه به پزشک و اصلاح سبک زندگی خود از آنها استفاده کنند و نتایج خوبی بگیرند.
وی در ارتباط با وضعیت ایران در این اختلال هورمونی گفت: وضعیت ایران در سندرم پلیکیستیک نسبت به کشورهای صنعتی تقریباً در یک سطح است. تنها در جمعیتهای آسیایی مانند چین و کره جنوبی، آمار این سندروم کمتر است که بیشتر به علت سبک زندگی و تغذیه صحیح این افراد است.