آلبالو پلو یکی از غذاهای تابستانه و اصالتاً متعلق به شیراز است. آلبالو خواصی مانند ضد التهاب، رفع کمخونی، تسکین درد، و بهبود سلامت پوست و مو دارد.
در ادامه دستور پخت این غذاها را می خوانید.
مواد لازم (برای ۴ نفر):
پیاز: ۱ عدد
برنج: ۴ پیمانه
شکر: ۲۰۰ گرم
آلبالوی تازه: ۵۰۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه آلبالو پلو:
آلبالوهای شسته و بدون هسته را درون یک قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا کمی غلیظ شوند. سپس شکر را اضافه کرده و اجازه میدهیم به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. پس از آن، آلبالوها را از روی حرارت برمیداریم و از یک صافی عبور میدهیم. آب آلبالو را مجدداً روی حرارت قرار میدهیم تا غلیظتر شود و برای شربت استفاده کنیم.
در مرحله بعد پیاز را پوست کنده و رنده میکنیم. آب پیاز را گرفته و به گوشت چرخکرده اضافه میکنیم. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا ادویهها به خورد گوشت برود. از مواد گوشتی تکههایی برداشته و به شکل کوفته قلقلی درمیآوریم.
تابهای را روی حرارت گذاشته و روغن در آن میریزیم تا داغ شود. کوفتهها را در تابه سرخ میکنیم تا همه طرف آنها طلایی شود. سپس آنها را کنار میگذاریم.
در قابلمهای آب ریخته و نمک اضافه میکنیم. حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش آید. برنج را شسته و به آب در حال جوش اضافه میکنیم. پس از چند دقیقه، برنج را تست میکنیم. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، برنج را آبکش میکنیم. قابلمهای را برای پخت آلبالو پلو انتخاب کرده و کف آن روغن میریزیم. در صورت تمایل تهدیگ دلخواه مانند نان لواش یا سیبزمینی حلقه شده میچینیم.
کمی برنج در کف قابلمه میریزیم، سپس لایهای از کوفتهها و آلبالوها اضافه میکنیم. این کار را لایهلایه تکرار میکنیم تا مواد تمام شود. نصف لیوان شربت آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج میریزیم. درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ابتدا زیاد میکنیم تا بخار بپیچد، سپس حرارت را ملایم میکنیم تا آلبالو پلو پخته شود. آلبالو پلو را در دیس کشیده و با آلبالو و کوفتهها تزئین میکنیم.