به گزارش زنان جهان، سودابه کاظمی روز سهشنبه در حاشیه بیستمین کنگره بینالمللی متخصصان زنان و زایمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: متخصصان حوزه زنان و زایمان نقش مهمی در بحث جوانی جمعیت دارند و باید در سیاستگذاریهای جمعیتی جایگاه ثابتی برای آنان در نظر گرفته شود و به عنوان عضو اصلی قرارگاه جوانی جمعیت قرار گیرند.
وی تأکید کرد: در سیاستگذاریهای سلامت نیز باید جایگاه متخصصان زنان و زایمان تعریف شود و در سیستم نظام سلامت مورد توجه قرار گیرند، زیرا این متخصصان نقش مهمی در جوانی جمعیت و تشویق زنان به افزایش بارداری، مراقبتهای سالم و زایمان طبیعی و ایمن دارند.
کاظمی با اشاره به اینکه نرخ سزارین در کشور ۵۶ درصد است، این نرخ را بالا دانست و گفت: باید ترس از زایمان طبیعی در مادران از بین برود تا به سمت سزارین گرایش زیادی نداشته باشند. در این راستا، برنامه ترویج زایمان طبیعی طراحی و اجرا شده است.
رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان اظهار داشت: ارتقای مهارت، آگاهی و نقش ماماها و مراقبان سلامت در شبکههای بهداشت و درمان برای ترویج زایمان طبیعی، اجرای پیمایش ملی آگاهی و نگرش زنان و مادران باردار در خصوص سازوکارهای مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در زمینه ترویج زایمان طبیعی از جمله راهکارهایی است که میتواند به ترویج زایمان طبیعی در بین مادران باردار کمک کند.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند، تصریح کرد: مشکل ناباروری در ایران با توجه به مسأله جوانی جمعیت یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای آن راهکار پیدا کرد. پزشکان زنان و زایمان نقش مهمی در حل مشکلات ناباروری ایفا میکنند.
کاظمی بیان کرد: موضوع جمعیت و افزایش فرزندآوری بسیار اهمیت دارد، چرا که کشور با بحران جمعیت مواجه است. به همین دلیل، مسائل مرتبط با بارداری و فرزندآوری از موضوعات مهمی است که باید به آن پرداخته شود.
وی افزود: ناباروری یکی از مسائلی است که باید برای آن چارهجویی کرده و راههای درمان آن را یافت.
کاظمی با اشاره به برگزاری بیستمین کنگره بینالمللی انجمن متخصصین زنان و زایمان، اظهار داشت: هدف از برگزاری این کنگره بهروز رسانی دانش پزشکان متخصص در ارتباط با بیماریهای زنان و مشکلات نازایی است، زیرا این امر میتواند به رفع مشکلات بسیاری از زوجهای نابارور کمک کند.
وی بیان کرد: برگزاری چنین کنگرههایی سبب میشود که هم دانش پزشکان ارتقاء یابد و هم متخصصان زنان این رشته را بهتر مدیریت کنند و موضوع جمعیت و فرزندآوری در رأس برنامهریزیها قرار گیرد.