به گزارش زنان جهان، دکتر بشیر حاجیبیگی در جمع بانوان اظهار داشت: بانوان ایرانی باید به چالش مشارکت برای نجات بپیوندند و به سهم خود از فعالیت انساندوستانه اهدای خون فکر کنند.
وی با تاکید بر وضعیت نامتوازن اهدای خون بین زنان و مردان ایرانی، گفت: شاخصهای اهدای خون در ایران با کشورهای پیشرفته برابری میکند؛ در این کشورها بانوان ۵۰ درصد از اهدای خون را به خود اختصاص میدهند اما در ایران این میزان کمتر از ۵ درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اعلام کرد که ۲۰ میلیون بانوی ایرانی شرایط بالقوه برای اهدای خون دارند.
وی افزود: از ابتدای امسال تنها ۶۸ هزار واحد خون از سوی بانوان اهدا شده که برای نیازهای کودکان، زنان در حین زایمان و بیماران بسیار کمتر از ظرفیت این جمعیت است.
حاجیبیگی با اشاره به نیاز مستمر به خون و فرآوردههای آن گفت: در ماههای سرد سال، افزایش بارشها، شیوع بیماریهای فصلی مثل آنفلوانزا، کوتاه شدن روزها و آلودگی هوا، سبب کاهش مراجعات به مراکز اهدای خون میشود. به همین دلیل، سازمان انتقال خون برنامههای ترویجی و پویشهای متعددی را طراحی و اجرا میکند.
وی بیان کرد: ۲۵ درصد از خون اهدایی در کشور به بیماران خاص و تالاسمی اختصاص مییابد. در هشت ماه اخیر، تنها ۶۸ هزار واحد خون از سوی بانوان اهدا شده، در حالی که در کل کشور یک میلیون و ۵۶۱ هزار واحد خون اهدا شده است.
دکتر حاجیبیگی ترس از کمخونی، سوزن کیسههای اهدای خون و ضعف قوای جسمانی و ابتلا به بیماری از طریق اهدای خون را از علل عدم استقبال بانوان از اهدای خون دانست.
وی تاکید کرد: تمام تجهیزات اهدای خون یکبار مصرف و کاملاً استریل است و هیچ امکانی برای آلودگی وجود ندارد.
او تصریح کرد: تست هموگلوبین برای کمخونی و غلظت خون در مراکز اهدای خون انجام میشود و مکملهای آهن طبق تشخیص و تجویز پزشک به مراجعان ارائه میشود تا اهداکنندگان نگرانی از بابت کمخونی یا جبران ذخایر آهن بدنشان نداشته باشند.