نجمه اسفندیارپور در گفتگو با خبرنگار زنان جهان خود را زاده کرمان و فارغ التحصیل رشته مهندسی معماری معرفی و اظهار کرد: در حال حاضر در زمینه هنر فعالیت می کنم.
وی اظهار کرد: پدرم شغل آزاد داشت و مادر هم خانه دار بود. چهار برادر و یک خواهر دارم. در واقع بزرگترین حامی من در تمام این سال ها پدرم بود و همواره مرا در زمینه فعالیت های هنری و کاری تشویق میکرد.
این طراح و مجری المان های شهری در خصوص چرایی انتخاب رشته معماری گفت: اولین رشته انتخابی من مدیریت بازرگانی بود که تا ترم پنجم هم آن را ادامه دادم ولی چون علاقهای نداشتم، رهایش کردم و دوباره در کنکور شرکت کردم و تحصیلاتم را در رشته معماری ادامه دادم.
اسفندیارپور گفت: فعالیت در این حوزه را تقریبا از زمان دانشجویی آغاز کردم و شروع کارم با سفال برجسته بود. کم کم کاشی شکسته و معرقکاری هم وارد حیطه کاری من شد. دو نمایشگاه بین المللی و دو نمایشگاه انفرادی دایر کردم و سال ۹۵ هم در نمایشگاه تهران شرکت داشتم.
استفاده از روش کاشی شکسته در پروژه ها
وی بیان کرد: در سال ۹۲ از شهرداری کرمان دعوت کردم تا بازدیدی از کارهای من داشته باشند و به صورت پیشنهادی دو کار رایگان انجام دادم که مورد تایید قرار گرفت. از سال ۹۴ همکاری من با شهرداری شروع شد و پروژه پل کوثر را به من محول کردند.
این طراح و مجری المان های شهری در خصوص بیشترین تکنیک مورد استفاده در پروژه ها چنین گفت: در این خصوص اغلب از روش کاشی شکسته که با دو تکنیک انجام میشود و همچنین از تکنیک سیمان برجسته و سفال برجسته استفاده میکنم.
وی گفت: برای اجرای اولین پروژه بزرگ خیلی استرس داشتم. اولین کار من با شهرداری کرمان در زمینه پروژه پل کوثر به مساحت ۴۰۰ مترمربع بود؛ تا آن زمان کسی در کرمان تکنیک کاشی شکسته را کار نکرده بود و برای نخستین بار انجام این پروژه به من سپرده شده بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد کاشی بستگی به مساحت کار دارد، اظهار کرد: من هر کاشی ۲*۲ سانتیمتر را به شش قطعه تبدیل و سپس استفاده میکنم؛ در کاری مثل پروژه قالی محور هفت باغ علوی صدها هزار قطعه کاشی به کار برده شده است.
اسفندیار پور با بیان اینکه اینگونه کارها در کارگاه و به صورت تیمی اجرا میشود، افزود: تعداد افراد تیم بستگی به حجم کار دارد ولی در تیم ثابت کارگاه هفت نفر نیروی خانم و سه نفر نیروی آقای آموزش دیده شرکت دارند.
قالی محور هفت باغ محبوب ترین پروژه ام است
این طراح و مجری المان های شهری در خصوص محبوب ترین پروژه ای که انجام داده است، گفت: پروژه قالی محور هفت باغ علوی هنوز هم برای من تازگی دارد و به خاطر جزییات بیش از حد کار، مردم هم فکر میکردند عکس یا بنر است و اصلا تصور نمی کردند که کاشیکاری است.
وی گفت: چون کار با نظارت کامل خودم انجام میشود؛ معمولا طرحی را که پیشنهاد میدهیم همان طرح را هم تحویل میدهیم و تفاوتی از طرح تا اجرا وجود ندارد.
اسفندیارپور بیان کرد: بزرگترین پروژه ای که انجام داده ام، « پل زیرگذر صفه اصفهان» به مساحت ۴ هزار مترمربع بود. بزرگترین پروژه سیمان برجسته کشور که یک ایده و طرح جدید با استفاده از تکنیک ترکیبی سیمان برجسته و کاشی شکسته بود و من این کار را با کمک همسرم اجرا کردم.
وی با اشاره به اینکه وقتی با علاقه کار کنید، ایدهها خودشان میآیند، افزود: بعد از طراحی ایده جدید سعی بر تلفیق تکنیک ها دارم، مثلا در کار اصفهان من ۱۰ درصد کاشی شکسته کار کردم و بقیه کار با سیمان برجسته کار شد.
تعداد نیروها بستگی به حجم کار دارد
این طراح و مجری المان های شهری در خصوص تعداد نیروهایی که برای پروژه ها به کار گرفته می شود بیان کرد: تعداد نیروها بستگی به حجم کار دارد که معمولا بین هشت تا ۵۰ نفر است. اغلب قبل از عید حجم کار بالا است و تعداد نیرو هم بیشتر است. به عنوان مثال در پروژه اصفهان به دلیل بالا بودن حجم کار، تقریبا ۵۰ نفر نیروی کار داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در تمامی شهرستانهای کرمان، شهرهای اصفهان و بندر عباس هم کار کردهام، افزود: از شیراز هم پیشنهاد کار داشتهام که باید در چند ماه آینده اجرا شود.
اسفندیارپور گفت: من تقریبا بین ۲۰ تا ۳۰ پروژه در سطح این شهر انجام دادهام. پروژه های مربوط به اکثر پلهای کرمان و محور هفت باغ علوی مثل قالی، گلیم، پته و خانههای رنگی کار تیم من بوده است.
وی با اشاره به اینکه زمان اجرای پروژه ها بستگی به متراژ کار دارد و معمولا بین یک ماه تا هفت ماه طول می کشد، اظهار کرد: برای مدیریت کارها سعی میکنم پروژه هایی که میخواهم اجرا کنم در یک شهر باشند چون باید مرتب به پروژه هایم سرکشی کنم. ولی امسال در بم، کرمان و اصفهان به طور همزمان پروژه داشتم که خوشبختانه با مدیریت و همراهی همسرم اجرا شدند.
اسفندیارپور در خصوص همراهی های همسرش در این مسیر گفت: همسرم کار ساخت و ساز انجام میداد و من هم کارهای شهرداری را انجام میدادم که در طول مدت کار با هم آشنا شدیم. البته او شغل آزاد هم در کنار کار ساخت و ساز دارد و با مشاهده شدت علاقه من به کارم، در پروژهها من را همراهی میکند و در این مسیر تمام تلاشش را به کار میگیرد.
وی در خصوص چگونگی ورود به این حرفه به ظاهر مردانه اظهار کرد: زمانیکه فارغ التحصیل شدم مستقیم وارد بازار کار شدم و اوایل کار طراحی را انجام میدادم. در این مسیر پدرم مشوق اصلی من بود و همیشه با حوصله در کنار من کارهایم را پیگیری می کرد. او سکوی پرتاب من شد.
هنرمندان پشت کارهایشان پنهان هستند
اسفندیارپور بیان کرد: معمولا هنرمندها دیده نمیشوند و بیشتر کارها و اثرشان دیده میشوند.
وی همچنین به چالش ها در این خصوص اشاره و اظهار کرد: هر کاری سختیهای خودش را دارد و چون من ۱۰ سال است که پروژه کار میکنم و به اینکار هم علاقه زیادی دارم دیگر سختیهایش را زیاد حس نمیکنم.
این طراح و مجری المان های شهری در خصوص برنامه هایش برای آینده گفت: دوست دارم کارم را گسترش دهم و در همه شهرها و حتی کشورهای دیگر هم فعالیت کنم.
وی به دختران ایران توصیه کرد: اگر در هر شغلی و یا رشتهای هستید که به آن علاقه ندارید؛ رهایش کنید و به دنبال علاقهتان بروید.