|

۰۴ تیر ۱۴۰۳

|

۱۰:۴۴

زنان جهان: خورش آلوچه یک غذای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به خاطر استفاده از آلوچه (نوعی آلو) طعمی ملس و دلپذیر دارد. این خورش در مناطق مختلف ایران به شیوه‌های متفاوتی تهیه می‌شود و می‌تواند شامل مواد مختلفی باشد، اما اصول کلی تهیه آن به شرح زیر است:

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت گوسفندی      ۴۰۰ گرم

پیاز                       ۲ عدد

آلوچه                     ۱ فنجان

چوب دارچین           ۱ تکه

رب گوجه فرنگی    ۱ قاشق غذاخوری

سیب زمینی             ۲ عدد

شکر                   ۱ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده      ۲ قاشق غذاخوری

عصاره گوشت         ۱ بسته

نمک، پودر دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه          به مقدار کافی

مرحله اول

برای تهیه خورش آلوچه خوشمزه، ابتدا گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید. پوست پیاز را جدا کرده و پس از شستشو، به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید.

مرحله دوم

مقداری روغن مایع در قابلمه بریزید و بلافاصله پیاز را اضافه کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.

مرحله سوم

زمانی که بوی خامی ادویه‌ها از بین رفت، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب نیز گرفته شود.

مرحله چهارم

چوب دارچین، عصاره گوشت و آلوچه را به مواد اضافه کنید. قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت بپزد تا جا بیفتد.

مرحله پنجم

در این مرحله، پوست سیب‌زمینی را جدا کرده و پس از شستشو به صورت نگینی درشت خرد کنید. ۳۰ دقیقه قبل از پایان پخت، سیب‌زمینی‌ها را به همراه پودر دارچین و شکر به خورش اضافه کرده و مخلوط کنید.

مرحله ششم

در نهایت، زمانی که سیب‌زمینی‌ها پخته شدند، زعفران را اضافه کرده و هم بزنید. حرارت را خاموش کنید و خورش آلوچه را درون ظرف سرو بریزید و با پلو سرو کنید.