به گزارش زنان جهان، زنان میانسالی که گوشت نمیخورند ممکن است بیشتر از زنانی که به طور منظم گوشت یا ماهی مصرف میکنند دچار شکستگی لگن شوند. محققان بر این باورند که شاخص توده بدنی (BMI) پایین و کمبود مواد مغذی در این مسئله نقش دارند.
یک پژوهش خطر شکستگی لگن را در میان گروهی از ۲۶ هزار زن گیاهخوار، ماهیخوار و کسانی که گهگاه گوشت میخورند در مقایسه با زنانی که به طور منظم گوشت میخورند، ارزیابی کرد. در طی یک دوره 20 ساله، پژوهشگران ۸۲۲ مورد شکستگی لگن را در میان این گروهها مشاهده کردند. نتایج نشان داد که افزایش خطر شکستگی لگن فقط در میان افرادی که گیاهخوار بودند، وجود دارد.
یافتهها حاکی از این است که افرادی که توده چربی کمتری دارند، در هنگام زمین خوردن به دلیل کمبود ماهیچه نسبت به استخوانهایشان، بیشتر در معرض شکستگی استخوان قرار میگیرند. زمین خوردن عامل ۹۰ درصد شکستگیهای لگن است.
گوشت و ماهی منابع بسیار خوبی از مواد مغذی مهم برای سلامت استخوانها مانند پروتئین، ویتامین B۱۲ و ویتامین D هستند. هرچند این مواد مغذی میتوانند از منابع گیاهی، تخم مرغ و محصولات لبنی نیز دریافت شوند، اما مطالعات قبلی نشان دادهاند که گیاهخواران به طور کلی این مواد را کمتر دریافت میکنند.
محققان معتقدند که پژوهشهای بیشتری لازم است تا بررسی شود که آیا نتایج مشابهی در بین مردان نیز وجود دارد یا خیر.