رئیس پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان ابتلا به دیابت در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد؛ اما به‌دلیل بی‌توجهی مردان به روند درمانشان، تصور می‌شود درصد ابتلای بانوان به دیابت بیشتر است.

|

۰۹ تیر ۱۴۰۳

|

۱۲:۴۱

به گزارش زنان جهان، بابک اقبالی با اشاره به اینکه ۶۰ هزار نفر از جامعه مردان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبتلا به دیابت هستند که پروند سلامت را در مراکز بهداشتی تشکیل داده‌اند، بیان کرد: از این تعداد، فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد روند درمان خود را پیگیری می‌کنند و مابقی به شرایط بیماری خود بی‌توجه هستند.

وی با بیان اینکه از هر هفت نفر بزرگ‌سال، یک نفر به بیماری دیابت مبتلا شده‌اند که این آمار در بین مردان و زنان برابر است، تصریح کرد: براساس مراجعه و تشخیص بیماری دیابت آمار ابتلا بین دو جنس تفاوت چندانی ندارد و مهم‌ترین عوارض عدم کنترل مناسب بیماری دیابت، نارسایی کلیوی، قطع پا، زخم پای دیابتی، بیماری‌های قلبی و عروقی و نابینایی است.

وی با بیان اینکه دیابت می‌تواند مشکلات پوستی، عصبی و گوارشی نیز ایجاد کند، گفت: دیابت مزمن حتی می‌تواند روی باروری مردان نیز تأثیر منفی بگذارد.

اقبالی با تأکید بر اینکه تغذیه سالم، انجام فعالیت‌های ورزشی و کنترل وزن مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری‌کننده از ابتلا به دیابت هستند، عنوان کرد: توصیه می‌شود عموم مردم روزانه ۷ هزار گام پیاده‌روی داشته باشند یا ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی سریع در هفته را به شکل مستمر و همیشگی در برنامه سبک زندگی خود جای دهند.

رئیس پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اکثر بیماران مبتلا به دیابت دچار چاقی یا اضافه‌وزن هستند، گفت: کنترل مؤثر بیماری دیابت می‌تواند تمام ارگان‌ها را از درگیرشدن با این بیماری نجات دهد.

وی ابراز کرد: مهم‌ترین عوامل عدم کنترل دقیق قندخون را می‌توان استرس، عدم انجام فعالیت‌های بدنی، مصرف دخانیات و تغذیه نادرست دانست.