|

۱۷ مرداد ۱۴۰۳

|

۱۳:۰۶

زنان جهان- مصرف وعده های غذایی سنگین در ساعات پایانی شب می تواند باعث آسیب به سلامتی افراد شود. متخصص ان تغذیه توصیه می کنند افراد وعده شام را زودهنگام صرف کرده و از برای این منظور از غذاهای سبک استفاده کنند.

عدسی

1.عدسی

مواد لازم:

پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری

آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری

زرد چوبه: نصف قاشق چای خوری

شنبلیله خشک: 1 قاشق غذاخوری

آب: 3 پیمان

عدس: یک پیمانه

طرز تهیه عدسی :

در ابتدا عدس‎‌ها را شسته و در ظرفی بگذارید تا خیس بخورند. سپس قابلمه‌ای با سایز و حجم مناسب برای پخت عدس‌ها انتخاب کنید؛ زیرا حجم عدس‌ها بعد از پخت دو برابر می‌شود. برای درست کردن پیاز داغ نیز می‌توانید پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و سپس در روغن با حرارت مناسب تفت دهید.

همچنین می‌توانید برای طعم و عطر بهتر، از زردچوبه و نمک در این مرحله استفاده کنید و مقداری رب را برای رنگ بهتر غذا، به پیازها بزنید. سپس عدس‌هایی را که خوب خیس خورده‌اند بردارید و در آب بریزید. پس از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید و اجازه دهید عدس‌ها به آرامی پخته شوند.

در هنگام پخت می‌توانید سیب زمینی‌هایی را که به صورت نگینی خرد کرده بودید، به عدس‌های اضافه کنید تا آن‌ها نیز به آرامی بپزند. در نهایت عدسی پخته شده را با پیاز داغ، شنبلیله و گلپر سرو کنید.

کتلت سیب زمینی

2.کتلت سیب زمینی

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده (بدون چربی): نیم کیلو

سیب زمینی: نیم کیلو

پیاز: 1 عدد

تخم مرغ: 4 عدد

پودر سوخاری: 1 پیمانه

نمک، فلفل، دارچین و زرد چوبه: به میزان لازم

طرز تهیه کتلت سیب زمینی:

ابتدا سیب زمینی‌ها را آبپز و رنده کنید. سپس به گوشت چرخ کرده، موادی مانند دارچین، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید تا به خوبی مخلوط شوند. بعد از این مرحله پیاز رنده شده، سیب زمینی آبپز و تخم مرغ‌ها را به گوشت افزوده و خوب ورز دهید تا در نهایت مخلوطی یکدست ایجاد شود.

در ماهیتابه روغن را داغ کنید و سپس از مخلوط گپشت و سیب‌زمینی، به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و در پودر سوخاری بغلتانید. سپس زیر ماهیتابه را کم کرده و مواد را در داخل ماهیتابه سرخ کنید. هنگامی که هر دو سمت کتلت به خوبی سرخ شد، آن‌ها را درون صافی قرار دهید تا روغن اضافی‌‌شان خارج شود. در نهایت با گوجه فرنگی و خیارشور تزئین کرده و نوش جان کنید.

سالاد الویه

3.سالاد الویه

مواد لازم:

تخم مرغ: 3 عدد (به دلخواه)

سیب زمینی: 2 عدد (متوسط)

خیارشور: نصف پیمانه

سینه مرغ: ۱ عدد

نخود فرنگی پخته یا کنسرو: نصف پیمانه

سس مایونز: 1 پیمانه

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه سالاد الویه :

برای پخت این شام ساده و سریع در ابتدا نیاز است تخم مرغ، سینه مرغ، سیب زمینی و نخود فرنگی را در آب بریزید و بگذارید تا خوب بپزند و آبپز شوند؛ البته به دلیل اینکه زمان پخت این مواد تفاوت دارد، باید آن‌ها را در ظرف‌های جداگانه بریزید. در این حین خیارشورها را به صورت نگینی خرد کنید.

سپس سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و رنده کنید؛ همچنین می‌توانید به جای رنده کردن،  سیب زمینی را با گوشت کوب له کنید. سپس تخم مرغ‌های آبپز را پوست بگیرید و رنده کنید. پس از ریش‌ریش کردن سینه مرغ، تمامی این مواد را باهم مخلوط کرده و سس مایونز، نمک و فلفل را به آن‌ها اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا باهم ترکیب شوند. در نهایت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و در زمان سرو با هویج و جعفری تزئین کنید.

سمبوسه

4.سمبوسه

مواد لازم:

پیاز: 2 عدد (متوسط)

سیب زمینی: 2 عدد

گشنیز و جعفری به مقدار لازم

نمک، زردجوبه و فلفل به میزان لازم

کره و روغن برای سرخ کردن

نان لواش به تعداد لازم

طرز تهیه سمبوسه :

برای پخت این شام ساده و سریع کافی است سیب زمینی را آبپز کرده، در عین حال پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن با اضافه کردن زرد چوبه تفت دهید تا رنگ آن‌ها به طلایی مایل شود. سپس سیب زمینی را از روی حرارت برداشته و پوست بگیرید و له کنید. بعد از این مرحله پیاز تفت داده شده را به سیب زمینی اضافه کنید. همچنین می‌توانید سبزیجات خرد شده را به مخلوط اضافه کنید.

بعد از این مراحل نان‌های لواش را به صورت مستطیل‌های کم عرضی ببرید و مواد را در داخل آن‌ها بریزید و به صورت مثلث‌های پی در پی تا بزنید. در نهایت سمبوسه‌ها را در داخل روغن یا کره داغ سرخ کرده و نوش جان کنید.

بیف استراگانف

5.بیف استراگانف

مواد لازم:

پیاز: 2 عدد

قارچ: 500 گر

خامه: 200 گرم

گوشت گوساله: 500 گرم

فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه بیف استراگانف:

برای تهیه این شام ساده و سریع لازم است ابتدا گوشت گوساله را به صورت نوارهای 1 الی 2 سانتی ببرید. سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. بعد از سرخ شدن پیازها وقت اضافه کردن گوشت رسیده است. مقداری فلفل سیاه و نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید تا طعم و مزه‌ای عالی بگیرد. این مخلوط را به مدت یک ربع روی حرارت ملایم شعله بگذارید تا به خوبی بپزد.

سپس وقت اضافه کردن قارچ‌ است؛ قارچ‌ها را به صورت نواری برش داده و به مخلوط اضافه کنید. حال خامه را به ترکیب گفته شده اضافه کنید و روی حرارت مستقیم بگذارید تا طعم و مزه مواد باهم خوب ترکیب شوند. در نهایت با سیب زمینی خلالی و سبزیجات تزئین کرده و میل کنید.

6.نودل مرغ و قارچ

مواد لازم:

نودل با طعم مرغ: یک بسته

فیله مرغ: 4 عدد

خامه: 100 گرم

روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری

قارچ: 100 گرم

ریحان خرد شده: دو قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه نودل مرغ و قارچ :

در ابتدا مواد افزودنی به نودل را آماده کنید. برای این کار مرغ را به تکه‌ها ریز و کوچکی تقسیم کرده و بر روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس قارچ‌های نواری را در آبلیمو تفت داده و به مرغ اضافه کنید تا آن‌ها نیز بپزند. حال آب مرغ، خامه و ادویه‌های لازم را با هم ترکیب کرده و به مواد بیافزایید و بر روی شعله ملایم قرار دهید تا به خوبی باهم ترکیب شوند.

در نهایت بسته نودل را باز کرده و در آب جوش بریزید تا در سه دقیقه پخته شود. سپس آبکش کرده و مواد تهیه شده را به آن اضافه کنید؛ این مواد را با هم خوب ترکیب کرده و با ریحان تزئین و سرو کنید.

فلافل

7.فلافل

مواد لازم:

نخود: 1 کیلوگرم

جعفری: 100 گرم

پیاز: 1 عدد

سیر: 1 حبه

فلفل سیاه، نمک و سایر ادویه‌ها: به میزان لازم

طرز تهیه فلافل :

برای پخت این شام ساده و سریع می‌بایستی به مدت یک روز نخودها را در آب خیس و چندبار آب آن را تعویض کنید. بعد از یک روز خیسانده شدن، نخودها را همراه جعفری، سیر و پیاز در غذاساز بریزید و به خوبی باهم ترکیب کنید. بعد از این مرحله مواد را داخل کاسه‌ای بریزید و نمک و ادویه‌های لازم را به آن بیافزایید و ورز دهید تا مواد به خوبی باهم ترکیب شوند.

در نهایت می‌توانید از قالب‌های مخصوص فلافل استفاده کنید و مواد را در اندازه‌های مشخصی برداشته و در روغن داغ سرخ کنید. بعد از اینکه فلافل به خوبی پخت، آن را با کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور تزئین کرده و نوش جان کنید.

خاگینه

8.خاگینه

مواد لازم:

تخم مرغ: 5 عدد

آرد: 6 قاشق غذاخوری

ماست: 5 قاشق غذاخوری

شکر: 2 پیمانه

بکینگ پودر: 1 قاشق مربا خوری

زعفران و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه خاگینه :

در ابتدا برای تهیه این شام ساده و سریع می‌توانید تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و به خوبی باهم مخلوط کنید؛ سپس ماست را به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا حالتی روان پیدا کند. حال بکینگ پودر را به همراه آرد به محلول اضافه کرده و خوب به هم بزنید. بعد از این مرحله ماهیتابه‌ای را برداشته و روغن را در داخل آن داغ کنید.

سپس حرارت را ملایم کرده و مخلوط تهیه شده را در داخل ماهیتابه بریزید. در نهایت درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه کاملا مغز پخت شود. سپس سمت دیگر خاگینه را سرخ کرده و برای سرو از ماهیتابه بیرون بیاورید. شما می‌توانید خاگینه را به شکل‌های مختلف برش زده و شیره‌ای با شکر و آب به آن اضافه کنید.

ساندویچ فیله مرغ

9.ساندویچ فیله مرغ

مواد لازم:

کره : 2 قاشق غذا خوری

پودر سیر: 1 ق چای خوری

پیاز : 1 عدد پیاز متوسط

سینه مرغ : 1 عدد

نمک : به مقدار لازم

پنیر ورقه ای : 2 عدد

فلفل سیاه : به مقدار لازم

آویشن : مقدار کم

فلفل قرمز : به مقدار لازم

سس مایونز: به مقدار لازم

طرز تهیه ساندویچ فیله‌ مرغ:

برای تهیه ساندویچ مرغ ابتدا کرده را داخل ماهیتابه ریخته و سپس پودر سیر را برای مخلوط کردن با آن اضافه کنید. پس از هم زدن به مدت یک دقیقه کره ذوب شده و با پودر سیر مخلوط می شود. مقداری کره به نان باگت بمالید. فیله ی مرغ را داخل مخلوط کن بریزید و له کنید.

سپس پیاز را خرد کنید و آماده داشته باشید.نان آغشته به کره را از سمتی که به کره آغشته شده است داخل ماهیتابه قرار دهید. حالا مقدار کمی روغن به داخل ماهیتابه اضافه کرده و مرغ له شده را داخل آن قرار بدهید و ادویه های ذکر شده مانند: نمک، آویشن، فلفل سیاه، قارچ و فلفل قرمز را به آن اضافه کرده و با هم زدن خوب آن را تفت دهید.

در قسمت آخر پنیر را به محتویات آماده شده اضافه کنید تا حل شود. غذای شما حاضر است. در آخر نیز می توانید با اضافه کردن مواد اماده شده و مقداری سس مایونز به نان باگت خود از خوردن آن لذت ببرید.

گراتن با مرغ و سیب زمینی

10.گراتن با مرغ و سیب زمینی

برای تهیه ی گراتن مرغ و سیب زمینی به موادی مانند یک عدد سینه مرغ قارچ فلفل دلمه ای پنیز پیتزا ذرت کنسروی سیب زمینی نمک و فلفل سیاه احتیاج دارید.برای درست کردن گراتن مرغ و سیب زمینی ابتدا سینه مرغ را همراه با پیاز لایه لایه شده به همراه نمک و ادویه تفت بدهید .

پس از تغییر رنگ مواد داخل ماهیتابه مقداری اب جوش به ان اضافه کنید .در ماهیتابه را گذاشته تا کاملا بپزد. بعد از پختن و سرد تر شدن مرغ آن را ریش ریش و تکه تکه کنید.پس از خرد کردن پیاز به صورت لایه لایه آن و خرد کردن سینه مرغ آن ها را به درون ماهیتابه ریخته و تفت بدهید.