مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان معلولیت، ناتوانی و کیفیت پایین زندگی در میان زنان بالاتر است.

|

۲۴ مرداد ۱۴۰۳

|

۱۰:۰۰

به گزارش زنان جهان، دکتر محمد احمدیان با اشاره به اهمیت آموزش و مراقبت از زنان میانسال (۳۰ تا ۵۹ سال)، تأکید کرد: علی‌رغم اینکه عمر متوسط و امید به زندگی زنان بیشتر از مردان است، اما میزان معلولیت، ناتوانی و کیفیت پایین زندگی در میان زنان بالاتر است. زنان بیشتر از مردان از بیماری‌های مزمن ناتوان‌کننده که قابل پیشگیری هستند، رنج می‌برند.

وی با بیان اینکه زنان میانسال ۲۱ درصد از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند، افزود: زنان به دلیل شرایط طبیعی و فیزیولوژیکی خاص، در دوره‌های مختلف زندگی مانند ازدواج، تصمیم‌گیری برای بارداری، پیش از بارداری و دوران یائسگی با چالش‌های ویژه‌ای مواجه می‌شوند که نیازمند ارائه خدمات جامع سلامت است.

وی ادامه داد: دوره گذار به یائسگی یکی از این دوره‌های مهم در سلامت زنان است که با توجه به فراغت بیشتر آن‌ها و آغاز مشکلات و نیازهای خاص، فرصتی مناسب برای نزدیک شدن تیم سلامت و برنامه‌ریزی مناسب برای سلامت آنان فراهم می‌کند.

دکتر احمدیان همچنین افزود: نظام بهداشتی با رویکرد پیشگیرانه و با تأکید بر ارتقای کیفیت زندگی و بهبود سبک زندگی زنان، به دنبال حل مسائل سلامتی در این گروه است. بانوان می‌توانند برای دریافت خدمات آموزشی و مراقبتی به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت نزدیک محل سکونت خود مراجعه کرده و با تشکیل پرونده بهداشتی از این خدمات بهره‌مند شوند.