نسیم امیری که از سال 1397 به تدریس ساز دف می‌پردازد نخستین آکادمی موسیقی ویژه بانوان را در کرمان راه‌اندازی کرده است.

|

۱۲ آبان ۱۴۰۳

|

۱۲:۵۸

زنان جهان – پریا زندوثوقی: نسیم امیری مدرس و نوازنده دف در کرمان است که با علاقه در این مسیر قدم گذاشته و عاشقانه هنر خود را تدریس می‌کند.

او که به تازگی نخستین آموزشگاه موسیقی ویژه بانوان را در کرمان راه‌اندازی کرده است می‌گوید انگیزه‌ی اصلی‌اش از راه‌اندازی آموزشگاه یکدست زنانه این بوده که دخترانی که به دلایل مختلف امکان یادگیری موسیقی در آموزشگاه‌های رایج را ندارند بتوانند از این فرصت بهره‌مند شوند.

امیری معتقد است هنر می‌تواند منبع درآمد باشد، اگر فرد راهش را بداند و عشق به کارش داشته باشد. او پیش از تدریس دف، مدرس زبان بود و با توجه به علاقه‌اش به موسیقی، تصمیم به ادامه آن به صورت حرفه‌ای گرفت. او در جشنواره‌های مختلف شرکت کرده و مقام‌هایی کسب کرده است. تدریس را ابتدا در منزل پدری با خواهرش آغاز کرد و آرزویش این بود که آموزشگاهی مختص خانم‌ها راه‌اندازی کند.

او بیان می‌کند که هیچ حمایتی از سوی اداره ارشاد و انجمن موسیقی کرمان دریافت نکرده و تمام موفقیت‌هایش نتیجه‌ی تلاش شخصی و همت خودش و خواهرش بوده است. او همچنین به عنوان اولین زن از کرمان در جشنواره بین‌المللی نوای رحمت کردستان در سال 1401 به عنوان تک نواز شرکت کرده و کرمان را به مقام رسانده، همچنین در سال 1402 در جشنواره مهاباد با گروه هیوا مقام اول را کسب کردند اما از سوی جامعه موسیقی کرمان هیچ واکنشی دریافت نکرده است.

امیری، هدف خود را افزایش خودباوری و اعتماد به نفس در زنان می‌داند و می‌خواهد به دختران هم‌سن و سال خود و تمامی بانوان یادآوری کند که با هنر و توانمندی‌هایشان می‌توانند به عزت نفس و اعتماد به نفس بالایی دست یابند.

وی از سال 1397 به تدریس ساز دف می پردازد و درحال حاضر علاوه بر مدیریت آکادمی موسیقی که راه‌اندازی کرده، به تدریس موسیقی نیز مشغول است.

امیری در پاسخ به پرسشی درباره‌ی اینکه چرا تأسیس و مدیریت یک آموزشگاه را به عنوان شغل برای خود انتخاب کردید؟ توضیح می‌دهد: «من قبل از اینکه آموزشگاه را راه‌اندازی کنم، در منزل پدری همراه با خواهرم تدریس را شروع کردم. او سنتور آموزش می‌داد و من دف تدریس می‌کردم. از همان اوایل کار، در سر این رویا را هر روز می‌پروراندم که روزی من در جایی غیر از خانه پدری تدریس کنم و آن محل جایی جز آموزشگاه خودم نباشد. تمام تلاشم بر این بود آموزشگاهی را داشته باشم که مختص خانم‌ها باشد».

وی اظهار می‌کند: «به نظر من در این دنیا هیچ کار آسانی وجود ندارد. برای رسیدن به هر چیزی به هر حال یکسری تاوان‌ها را باید بدهی و از خیلی چیزها بگذری. من هم از خیلی چیزها گذشتم. گاهی اوقات با خودم فکر می‌کنم و می‌گویم که خیلی سفرها باید بروم، هنوز خیلی کارها انجام نداده‌ام، هنوز خیلی جاها هست که نرفته‌ام. می‌خواهم بگویم که برای مدت طولانی درگیر این موضوع بودم تا رسیدم به یک تصمیم قاطع که این کار را انجام دهم، بله سخت است همه چیز سخت است اما لذت بعد از سختی‌ها همه‌ی راه‌ها را برایت هموار می‌کند».

او در گفت‌وگو با خبرنگار زنان جهان درباره‌ی اینکه دغدغه‌ و نگرانی‌‌اش در حال حاضر چه چیزی است می‌گوید: «شاید باورتان نشود اما من هیچ دغدغه و نگرانی خاصی‌ راجع به آموزشگاه ندارم و می‌دانم هر آنچه که باید اتفاق بیفتد می‌افتد چون من در مسیر هستم و هر روز و هر لحظه برای بهتر شدن خودم و مجموعه در تلاش هستم و مطمئنم همه چیز طبق آن چیزهایی که فکر می‌کنم پیش می‌رود».

او اضافه می‌کند: «واقعا گرایش برای یادگیری ساز دف بسیار بالاست. به هیچ عنوان من هیچ زمان نگران این نبودم و نیستم که اگر کسی استقبال نکند چه اتفاقی می‌افتد، به این خاطر که من اعتقادم بر این است، زمانی که خدای بزرگ احساسی را درون قلب شما و فکری را در ذهن شما بیندازد و شما هر روز با آن فکر درگیر باشید، مطمئن باشید که شدنی است و قطعا اتفاق می‌افتد، راه‌ها و مسیرها برای شما هموار می‌شود و فراتر از آنچه که فکر کنید اتفاق می‌افتد و برای من هم همینطور بوده است».

او همچنین ادامه می‌دهد: «این آکادمی موسیقی فقط مختص دف نیست. تمامی سازهای ایرانی و کلاسیک قرار است که اینجا تدریس شود، در حال حاضر هم ما تدریس تنبک، گیتار و موسیقی کودک را داریم و در تلاش هستیم این تیم را روز به روز بزرگ و بزرگتر کنیم. در حال حاضر یک ماه از افتتاحیه آموزشگاه می‌گذرد. تیم ما قویتر و بزرگتر شده و اتفاقات درخشانی را قرار است که به امید خدا رقم بزنیم».

نسیم امیری، متولد 15 اسفند 1371 در کرمان، از سال 1393 یادگیری دف را آغاز کرده و ابتدا زیر نظر آقای جابری‌نسب و سپس از سال ٩٧ با آقای حمید کرباسی‌زاده در اصفهان ادامه داده است. او همچنین از سال 91 دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه ولیعصر رفسنجان بوده و همزمان با تحصیل، به تدریس نیز پرداخته است .