|

۱۹ مهر ۱۴۰۲

|

۰۵:۱۹

مشاغل کاذب دنیای مجازی

_مهشاد عسکری_

وقتی صحبت از مشاغل کاذب می‌شود، مشاغلی همچون کوپن فروشی برایمان تداعی می شود.

سبک جدید زندگی؛ باعث بوجود آمدن مشاغل جدید و به دنبال آن مشاغل کاذب جدید شده است.

طبق تعریف؛ شغل به فعالیت منظمی گفته می‌شود که در ازای دریافت پول انجام شود.
مشاغل کاذب به آن دسته از مشاغل گفته می شود که فرد در جایگاه و موقعیت شغلی متناسب با تحصیلات و مهارت خود قرار ندارد. تغیر سبک زندگی و ایجاد مشاغل جدید، باعث بوجود آمدن مشاغل کاذب جدید نیز شده است.

زمانی کوپن فروشی در زمره این مشاغل  قرار داشت و زمانی مخفی کردن پلاک اتومبیل و دریافت نوبت از پزشکان. اما با نفوذ هرچه بیشتر اینترنت به زندگی، مشاغل کاذب این حوزه نیز افزایش یافته است.

وقتی مشاغل کاذب در جامعه زیاد شود، نیروی انسانی فعال در شغل کاذب مشغول شده و  به جای اینکه ابزاری برای افزایش تولید داخلی و سرعت بخشیدن به چرخ توسعه کشور شود، فقط از منابع کشور استفاده می‌کند.

هرچند  امروزه مشاغلی همچون به اشتراک گذاشتن زندگی شخصی درآمد خوبی دارد اما از این منظر که بسیاری از دانشجویان و تحصیلکرده های کشور به فعالیتی مشغولند که تولیدی به دنبال ندارد، در حقیقت شغل کاذب به شمار می آید. شغل‌های مثل سین کننده صفحات، فحش نویسی در کامنت‌ها نیزاز جمله این شغل‌ها هستند.

از دیگر مشاغل  مرتبط با این حوزه؛  شامل افرادی می‌شوند که در ازای دیدن فلیم های تبلیغاتی و یا لایک کردن مطالب، کسب درآمد میکنند.

شاید در نگاه اول این شغل برای دانشجویان و یا حتی دانش‌آموزان مناسب به نظر آید. اما آنچه نگران کننده است، عادت این افراد به داشتن شغل بدون ارتباط با رشته تحصیلی و حتی علم گریزی توسط این افراد است.

از سوی دیگر بسیاری از این افراد به این دست مشاغل عادت کرده و زمانیکه درآمد خوبی حتی بیشتر از یک کارگر داشته باشند، از قبول مشاغل دیگر سر باز زده و با توجه به کاهش نیروی جوان و نیروی کار، نیروی کار موجود نیز تمایلی به قبول مشاغل نداشته و این زنگ خطری برای اقتصاد کشور محسوب می شود.

شاید   فضای مجازی تنها یک راهکارِ شخصی برای رسیدن به درآمد و گذران زندگی باشد اما به آثار منفی دراز مدتی در جامعه منجر خواهد شد