|

۰۷ آذر ۱۴۰۲

|

۱۰:۲۲

مشاور امور بانوان جهاد کشاورزی یزد در گفتگو با زنان جهان مطرح کرد؛

کشف ظرفیت های مدیریتی در بانوان شاغل/ سهمیه بانوان از مجوزهای امسال چقدر است؟

مشاور امور بانوان جهاد کشاورزی یزد با تشریح عملکرد این سازمان در حوزه زنان گفت: کشف ظرفیت های مدیریتی بین بانوان شاغل مورد توجه ویژه قرار دارد.

در دنیای مدرن امروز زنان نقش مهمی در پیشرفت و توسعه جوامع ایفا کرده و با فعالیت در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… پا به پای مردان تلاش می کنند.

امروزه زنان در مشاغل مختلف بخش خصوصی و دولتی حضوری پررنگ و اثرگذار داشته و با انجام اقدامات تخصصی در پیشبرد اهداف مجموعه کاریشان ایفای نقش می کنند.

با توجه به اهمیت ایجاد بستر مناسب برای فعالیت زنان در محیط کار، پایگاه خبری زنان جهان به منظور بررسی اقدامات انجام شده برای زنان کارمند، به سراغ مشاوران امور بانوان و خانواده دستگاه های دولتی در سراسر کشور رفته است.

این بار به سراغ «فاطمه شفیع نادری» مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد در امور بانوان و خانواده رفته ایم.

او با مدرک تحصیلی مهندسی کامپیوتر و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دارای ۱۹ سال سابقه خدمت در سازمان جهاد کشاورزی یزد در بخش های روابط عمومی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تفت و معاونت توسعه مدیریت و منابع فعالیت کرده است.

شفیع نادری هم اکنون به عنوان مشاور ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در امور زنان و خانواده مشغول به فعالیت است و دارای عناوین مختلف ورزشی است.

در ادامه مشروح این گفتگو را می خوانید؛

لطفا مهم ترین  اقدامات انجام شده در حوزه بانوان شاغل جهاد کشاورزی یزد را بیان کنید.

تشکیل شورای بانوان شاغل سازمان در راستای شناخت و تحلیل ظرفیت ها و استعدادهای آنها و  تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی بانوان شاغل و ایجاد سامانه پیام کوتاه در راستای اطلاع رسانی به موقع در خصوص مراسمات و برنامه های فرهنگی و ورزشی، مذهبی از جمله اقدامات انجام شده است.

همچنین گروه بانوان در فضای مجازی برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی تمام بانوان شاغل از اخبار و رویدادهای و سایر موارد ایجاد شده است.

چه اقداماتی در راستای پیشگیری از مشکلات کارکنان انجام داده اید؟

برای این منظور جلسات متعددی در خصوص مسائل و مشکلات بانوان شاغل با نماینده ولی فقیه سازمان و معاونت توسعه مدیریت و منابع برگزار شده است.

همچنین بازدید و سرکشی از شهرستانها در خصوص بررسی مسائل و مشکلات بانوان آن مجموعه  انجام شده است.

برگزاری نشست های متعدد با ریاست سازمان و بیان مسائل بانوان و تلاش برای حل مسائل و مشکلات، اجرای دوره های آموزشی روانشناختی و همچنین دوره آموزشی آشنایی با مباحث حقوقی و راه حل های مسائل حقوقی از دیگر اقدامات انجام شده در این راستاست.

آیا اردوی آموزشی برای ارتقای سطح بانوان شاغل برگزار کرده اید؟

در این زمینه هم همایش دختران آفتاب به مناسبت ولادت حضرت معصومه (ع)، اردوی فرهنگی تفریحی در روستای بنستان میبد برای بانوان شاغل به همراه فرزندان خود و اردوها و بازدیدهای تخصصی از واحدهای مختلف گلخانه ای – دامداری و سایر برگزار شده است.

آیا برای بانوان سازمان خود جشن روز زن یا مسابقات ورزشی برگزار کرده اید؟

جلسات متعددی در راستای انجام مسابقات ورزش با مسئولان مرتبط برگزار شده است.

سالن و ساعات مشخص برای انجام برنامه های ورزشی بانوان به همراه مربی مجرب تعیین شده است.

همچنین تیم ورزشی بانوان تشکیل و مسابقات ورزشی در سطح استان و وزارتخانه برگزار شده است.

چه دوره های آموزشی برای بانوان برگزار کرده اید؟

هفت دوره آموزشی ضمن خدمت براساس نیازهای آموزشی آنها با دعوت از اساتید مجرب به صورت حضوری و وبیناری برگزار شده است.

افراد شرکت کننده در این دوره ها که به صورت فصلی برگزار شده است، میانگین سنی ۳۰ تا ۴۵ سال داشتند. تقریبا در هر دوره حدود ۱۱۰ نفر شرکت کننده حضور داشتند.

در راستای حفظ سلامت بانوان کارمند چه اقداماتی انجام شده است؟

در طول سال دو دوره آموزشی پزشکی برگزار شد که شامل «بیماری های مقاربتی و واگیردار» و «پیشگیری از بیماریهای شغلی» است.

اقداماتی که در راستای ارتقای حرفه ای زنان در جایگاه های شغلیشان انجام داده اید را ذکر کنید.

دوره آموزشی «تقویت مهارت های موفقیت» و اردوهای فرهنگی، تفریحی – عقیدتی فرزندان در خارج از استان طی دوره های مختلف در استانهای همدان، اصفهان و شهرکرد برگزار شده است.

همچنین بحث توانمندسازی و مهارت های مدیریتی بانوان و کشف استعدادها و ظرفیت های مدیریتی موجود در بانوان شاغل دنبال شده است.

آیا اردوی آموزشی برای ارتقای سطح زنان برگزار کرده اید؟

همایش «دختران آفتاب» به مناسبت ولادت حضرت معصومه (ع) برای بانوان شاغل به همراهی فرزندانشان در روستای تاریخی بنستان میبد برگزار شد که همراه با اردوی یک روزه به میزبانی مدیریت جهاد کشاورزی میبد و برنامه های تفریحی و آموزشی و ورزشی در سال ۱۴۰۲ بود.

شش دوره از اردوی فرهنگی- تفریحی دختران و پسران همکاران به مقصد استان های همدان، تبریز، شهرکرد و اصفهان برگزار شد.

چه رویداد هایی را ویژه بانوان برگزار کرده اید؟

همایش بانوان فاطمی به مناسبت هفته دفاع مقدس با رویکرد تجلیل از بانوان و تجلیل از بانوان جهادگر و تلاشگران پشتیبانی جنگ در جبهه مردمی برگزار شده است.

تجلیل از مادران شهید سنگر سازان بی سنگر، برگزاری مسابقه کتابخوانی، بازدید از باغ موزه دفاع مقدس، برگزاری همایش روز زن، اعزام بانوان شاغل به مسابقات ورزشی استانی و کشوری از جمله اقدامات انجام شده است.

همچنین از بانوان کارآفرین در زمینه مشاغل خانگی و کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی تجلیل شد.

همچنین در اموری مانند برگزاری میز ارتباطات مردمی در سفرهای استانی ریاست جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی و جلسات با مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری و پیگیری موضوعات در حوزه زنان و بخش کشاورزی (مشاغل خانگی و عشایر) حضوری فعال داشته ایم.

شرکت در نمایشگاه های توانمندسازی زنان روستایی، برگزاری نشست های تخصصی در حوزه بانوان با ریاست و معاونان سازمان، اجرای برنامه بازدید بانوان شاغل از مجموعه آفتاب گستر به منظور شناسایی محصولات سالم غذایی از دیگر کارهایی است که می توان به آن اشاره کرد.

همچنین در برگزاری جشنواره های مختلف کشاورزی در شهرستانها شرکت داشته و پیگیر حضور بانوان شاغل در این جشنواره ها بوده ایم.

مسابقات ورزشی مختلف بین بانوان شاغل سازمان و موسسات تابعه به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) با هدف نشاط و سلامتی همکاران برگزار شده است.

چه خدماتی به نظام خانواده کارکنانتان انجام داده اید؟

جلسات چگونگی استفاده از شبکه های اجتماعی و اینترنت و نحوه برخورد خانواده با کج روی های حاصل از آن و همچنین دوره های عقیدتی و آشنایی با مبانی اخلاق در خانواده برگزار شده است.

در حوزه هایی که مجوز صادر می کنید به تفکیک در هر کدام چند مجوز مربوط به خانم هاست؟

در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی ۱۵ فقره پروانه بهره برداری در زمینه فعالیت های ترمینال ضبط و فرآوری پسته، سردخانه، بسته بندی خشکبار و سبزی و صیفی جات و میوه فرآوری شده با اشتغال ۱۷۰ نفر و ظرفیت تولید ۱۲ هزار و ۱۵۰ تن تن ایجاد شده است.

همچنین ۱۰۷ فقره جواز تاسیس صادر شده که در صورت بهره برداری اشتغال یک هزار و ۵۸۰ نفر و ظرفیت تولید ۲۵۵ هزار و ۷۹۸ تن دارد که نشان دهنده جایگاه مناسب و ویژه بانوان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

نکته مهم در حوزه  بانوان این است که از تعداد ۵۸ مجوز گلخانه های کوچک مقیاس صادره در سال ۱۴۰۲، تعداد ۳۸ مجوز مربوط به بانوان است.

تاکنون اقدامی برای خانمهای صاحب مجوز انجام داده اید؟ لطفا شرح دهید.

۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات طی دو سال اخیر به بانوان برای تکمیل و تجهیز واحدهایشان پرداخت شده است.

دوره های آموزشی تخصصی مختلف در راستای ارتقاء سطح دانش بانوان مربوطه به حوزه های فعالیتشان برگزار شده است.

همچنین اقداماتی نظیر معرفی این افراد به مراکز فروش نهاده ها برای تسهیل در تامین نهاده های مورد نیاز، اعلام موارد ریسک در خصوص چگونگی روش های نوین تولید و بازدید از تولیدات زنان عشایر و معرفی محصولات آنها و بازدید از تولیدات زنان عشایر و معرفی محصولات آنها انجام شده است.

همین بسترسازی لازم برای برگزاری جشنواره های مختلف در زمینه محصولات کشاورزی با همکاری سایردستگاه های مرتبط  انجام شده است.

۴۱ نمایشگاه داخل استان و چهار نمایشگاه خارج از استان در خصوص معرفی محصولات تولیدی زنان روستایی و عشایری به سطح بازار و جامعه برگزار شده است.

آیا نشست یا جلسه ای با صاحبان مجوزها داشته اید؟

در طول سال سه نشست تخصصی با صاحبان مجوز برگزار شده است.

آیا اردوی آموزشی برای ارتقاء سطح زنان برگزار گردیده است؟

مجموع نمایشگاه های داخل و خارج از کشور که در حوزه فعالیت صاحبان طرح برگزار می شود برای آشنایی با تکنولوژی روز دنیا و به کارگیری آن در واحدهای تحت پوشش مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی اطلاع رسانی کامل و جامع صورت گرفته است.

  آیا این واحدها عارضه یابی شده است؟

به طور کلی قبل از صدور هرگونه مجوزی مخصوصا برای بانوان مشاوره های لازم و کافی از سوی کارشناسان تخصصی صورت می گیرد و  در حین فعالیت به صورت مرتب از واحدها بازدید صورت می گیرد.

لطفا در خصوص اقدامات انجام شده در بخش زنان روستایی بفرماییید.

آموزش و ترویج در طرح تولید و مصرف محصول گواهی شده و تاکید بر توان افزایی زنان روستایی شامل نمونه برداری از هفت سایت در شهرستان‌های ابرکوه، اردکان، اشکذر، مروست و یزد با آموزش ۲۹۸ نفر روز و اخذ هفت گواهی نشان حد مجاز آلاینده ها انجام شده است.

آموزش و ترویج در طرح بهبود تغذیه و ایجاد باغچه‌ های خانگی، ایجاد صندوق، آموزش اعضا و حمایت از صندوق های اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایر، اعطای ۶۷۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه به صندوق ها، اجرای طرح توسعه زنبورداری زنان روستایی از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.

همچنین ضمن آموزش ۳۶۶ نفر روز از تسهیلگران؛ انتخاب ۱۶ نفر تسهیلگر و آموزش تسهیلگری و مشارکت برای ۲۵۰ نفر ضمن ایجاد کانون یادگیری تسهیلگری در شهرستان ابرکوه انجام شده است.

اجرای طرح ملی کاهش ضایعات و تهیه کمپوست از زباله های خانگی، آموزش ایجاد گلخانه های کوچک مقیاس به میزان ۱۷۸ نفر روز، توسعه کشت گیاهان دارویی مناسب با شرایط منطقه، بازدید از واحدهای گلاب گیری و عرق گیری، اجرای پنج طرح در شهرستان تفت (علی آباد) هم از دیگر اقدامات انجام شده است.

سایر آموزش ها شامل فرآوری محصولات باغی، فرآوری محصولات دامی، فرآوری خرما، آموزش غذاهای فراسودمند، آموزش گردشگری کشاورزی، پرورش انواع طیور(مرغ بومی-بوقلمون و…)، پرورش جلبک، پرورش زالو، پخت انواع غذا با کینوا و فرآوری زیتون است.

۳۰ جشنواره در زمینه های محصولات کشاورزی و ۴۱ نمایشگاه داخل استان و چهار نمایشگاه از خارج استان برگزار شده است.

چه اقداماتی در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری انجام داده اید؟

تجلیل از مادران شاغل دارای سه فرزند و بالاتر، استفاده مادران باردار از حداقل چهار ماه دورکاری، آگاهی بخشی نسبت به وجوه مثبت ازدواج به هنگام و تعدد فرزندان و حمایت از نقش مادری از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

وام ۱۵ میلیون تومانی فرزندآوری و ترویج انتخاب نام های مذهبی از سال ۱۴۰۱ تاکنون به ۴۰ نفر از همکاران اعطا شده است.

همچنین وام ازدواج ۴۰ میلیون تومانی برای تشویق کارکنان و فرزندان همکاران تازه ازدواج کرده به ۳۸ نفر از سال ۱۴۰۱ تاکنون اختصاص یافته است.

سه دوره آموزشی با موضوع تحکیم روابط خانواده با دعوت از اساتید مجرب از سال گذشته تاکنون برگزار شده است. همچنین در این خصوص گروهی در فضای مجازی تشکیل شده که در آن موشن گرافی و پیام های آموزشی مرتبط  ارسال می شود.