به گزارش زنان جهان، مدیسن نت اعلام کرد که دکتر «الا ایشایا »، مسئول این تحقیق در مرکز پزشکی هاربور دانشگاه کالیفرنیا، توضیح داد: «پس از دوران یائسگی، سطح استروژن در زنان به شدت کاهش مییابد و به سمت پروفایلهای سنگینتر از تستوسترون پیش میروند. این تغییرات بر روی نحوه ذخیره، فرآوری چربیها در بدن و حتی لخته شدن خون تأثیر گذار است که همگی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشوند.»
در یک مطالعه جدید، گروه تحقیقاتی نتایج را برای ۵۷۹ زن یائسه که پیشتر از استاتین برای مدیریت کلسترول استفاده کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.
در این خصوص آنها از اسکن کلسیم عروق کرونر (CAC) استفاده کردند که میزان تجمع چربی، کلسیم و سایر مواد مرتبط با بیماریهای قلبی در شریان های قلب را اندازهگیری میکند. هر زن دو بار با فاصله زمانی یک ساله تحت آزمایش CAC قرار گرفتند.
محققان توضیح دادند که هرچه نمره CAC یک فرد بیشتر باشد، خطر حملات قلبی و دیگر مشکلات قلبی زیاد می شود.
در این تحقیق، تحقیقگران زنان را بر اساس نمرات CAC به سه گروه تقسیم کردند: ۱-۹۹، ۱۰۰-۳۹۹ و ۴۰۰ یا بالاتر.
نتایج این بررسی نشان داد که بعد از یائسگی، نمرات CAC زنان با سرعت بسیار بیشتری نسبت به مردان در سن مشابه افزایش پیدا می کند.
به عنوان مثال، زنانی که در ابتدای مطالعه در گروه با نمره CAC پایین قرار داشتند، متوسط نمره آنها در طول یک سال افزایش ۸ واحدی داشت؛ این مقدار دو برابر افزایش ۴ واحدی مشاهده شده در مردان بود.
زنانی که در ابتدای مطالعه نمره متوسطی داشتند، متوسط افزایش آنها ۳۱ واحد بود؛ تقریباً دو برابر افزایش ۱۶ واحدی در مردان است.
محققان اظهار کردند که در مورد افرادی که پیشتر نمره CAC بالایی داشتند، تفاوت معناداری در افزایش نمره بین زنان و مردان وجود ندارد.
مجموع اطلاعات به دست آمده از این بررسی نشان میدهد که زنان یائسه در مقایسه با مردان نسبت به افزایش سریع پلاکهای شریانی آسیب پذیری بیشتری دارند.
طبق گفته ایشایا «استروژن به عنوان یک هورمون مفید برای قلب شناخته میشود، بنابراین هر کاهشی در این هورمون مطمئناً اثرات منفی به همراه دارد.»
وی توضیح داد: «جالب است که افزایش پلاکهای شریانی حتی با مصرف استاتینهای کاهنده کلسترول در این زنان رخ داده است. این ممکن است به این معنی باشد که نیاز به دوزهای بالاتری از استاتینها در زنان یائسه وجود دارد.»