اگرچه مطالعات متعددی فواید روغن ماهی را تایید کرده‌اند، برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مکمل‌های مصنوعی حاوی این اسیدهای چرب ممکن است برای قلب مفید نباشند.

|

۱۲ خرداد ۱۴۰۳

|

۰۸:۲۲

به گزارش زنان جهان به نقل از تایم، بسیاری از مردم با مواد غذایی که برای حفظ سلامت قلب توصیه می‌شوند، آشنا هستند: سبزیجات، لبنیات کم‌چرب و پروتئین‌های بدون چربی مانند ماهی. برخی از ماهی‌ها مانند سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند.

اگرچه مطالعات متعددی فواید روغن ماهی را تایید کرده‌اند، برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مکمل‌های مصنوعی حاوی این اسیدهای چرب ممکن است برای قلب مفید نباشند. در یکی از جدیدترین این مطالعات که در مجله BMJ منتشر شده، محققان گزارش دادند که افرادی که سابقه مشکلات قلبی ندارند و به طور منظم مکمل‌های روغن ماهی مصرف می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای فیبریلاسیون دهلیزی هستند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مصرف منظم مکمل‌های روغن ماهی با ۱۵ درصد افزایش خطر مشکلات قلبی مرتبط است.

دکتر آلیس لیختنشتاین، مدیر و دانشمند ارشد در آزمایشگاه تغذیه قلب و عروق در دانشگاه تافتس و متخصص داوطلب انجمن قلب آمریکا می‌گوید که خطر فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط با مکمل‌های روغن ماهی، به ویژه در دوزهای بالا، موضوع جدیدی نیست. خطر ذکر شده در مطالعه اخیر ممکن است به این دلیل باشد که برخی از افراد دوزهای بالاتری مصرف کرده‌اند، زیرا محققان فقط از شرکت‌کنندگان خواسته بودند که مصرف مکمل‌های خود را گزارش کنند و نمی‌توانستند مصرف واقعی یا دوز مصرفی آن‌ها را تأیید کنند.

در مطالعات بالینی مشخص شده است که مکمل‌های روغن ماهی با کاهش ۲۸ درصدی خطر حملات قلبی و کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط هستند.

دکتر جوآن منسون، رئیس بخش پزشکی پیشگیرانه در دانشکده پزشکی هاروارد و پزشک بیمارستان بریگهام، می‌گوید که این نتایج احتمالاً بیشتر نشان‌دهنده تاثیر روغن ماهی بر قلب است.

او توضیح می‌دهد که دوزهای کمتر از یک گرم در روز با افزایش معنی‌داری در فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط نیستند، اما دوزهای بیش از یک گرم در روز خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را نزدیک به ۵۰ درصد افزایش می‌دهند.

این خطر ممکن است به اثرات فیزیولوژیکی روغن ماهی برگردد. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی می‌توانند بر ریتم الکتریکی قلب، به ویژه ضربان دهلیزها، تأثیر بگذارند.

به همین دلیل، انجمن قلب آمریکا توصیه نمی‌کند از مکمل‌های روغن ماهی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی استفاده شود.

لیختنشتاین می‌گوید: خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی افزایش می‌یابد. به جای آن، افرادی که می‌خواهند از خود در برابر مشکلات قلبی محافظت کنند، باید از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنند که شامل خوردن ماهی به میزان یک تا دو بار در هفته، ورزش منظم، کاهش استرس و خواب کافی است.