|

۲۳ خرداد ۱۴۰۳

|

۱۰:۳۲

به گزارش زنان جهان، انسیه خزعلی در نشست خبری به‌منظور اعلام جزئیات آغاز «طرح ملی سلامت» اظهار داشت: در حوزه فرهنگی خانواده، تبیین و حفظ فرهنگ‌ها و هویت‌های ایرانی-اسلامی، مقابله با هجمه‌های فرهنگی و رفع نقایص موجود از جمله اهداف ما در کارگروه‌های مختلف بوده است.

وی ادامه داد: این کار باید از طریق حرکت‌های درونی و خودجوش مردمی انجام شود و قابل ابلاغ با بخشنامه نیست. باید به مسئله اقناع در مسائل فرهنگی توجه کنیم.

خزعلی گفت: موضوع زنان تأثیرگذار یک بحث فرهنگی است و شناسایی و حمایت از استعدادها و قابلیت‌های زنان در خانواده و سبک زندگی عفیفانه ضروری است.

وی گفت: حوزه زنان در بحث عدالت جنسیتی به دنبال قرار دادن زنان و مردان در جایگاه مناسب خود است و از هر کدام انتظارات و پشتیبانی‌های خاص خود را دارد.

وی همچنین در مورد رشد و شکوفایی زنان و نیازهای آنان در حوزه فرزندآوری، به‌ویژه در رابطه با مهد کودک‌های ادارات گفت: تأسیس مهد کودک در قانون جوانی جمعیت مطرح شده و بخش‌های اجرایی باید این مسئله را جدی بگیرند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار کرد: ایجاد اتاق مادر و کودک در ادارات و تأسیس مهد کودک با استانداردهای خاص خود در دستور کار قرار دارد. اداراتی که نمی‌توانند مهد کودک تأسیس کنند، باید حداقل اتاق مادر و کودک برای شیردهی و آرامش مادران شاغل فراهم کنند.

وی افزود: اجرایی شدن این اقدامات زمان‌بر است زیرا نیاز به فضا، بودجه و نیروی انسانی دارد. تا قبل از تشکیل ستاد ملی جمعیت، سعی می‌کردیم هر سه ماه یکبار گزارشی از دستگاه‌ها در این زمینه بگیریم. اما پس از آن، ستاد ملی جمعیت بیشتر پیگیر این مسئله بود. رئیس جمهور نیز این مسائل را پیگیری می‌کردند و پس از کرونا، بر ادامه دورکاری برای خانم‌ها و عدم اختصاص شیفت شب برای آنان تأکید داشتند.

خزعلی به لایحه امنیت زنان اشاره کرد و اظهار داشت: این لایحه در زمان شهید رئیسی به قوه قضائیه ارسال و با قوانین اسلام تطبیق داده شد. برخی نمایندگان مجلس مخالفت‌هایی را مطرح کردند که در قانون وجود ندارد. جلوگیری از اخراج همسر از خانه به نفع خانواده است و مطابق با قرآن است. رهبری نیز تأکید کردند قوانین سختی برای جلوگیری از ظلم به زنان نوشته شود. این قوانین مدت‌ها روی کاغذ مانده و تصویب نشده‌اند. اجرای عدالت اجتماعی از خانه تا جامعه در این لایحه در نظر گرفته شده است.

خزعلی در پاسخ به سوالی درباره افزایش سن بازنشستگی خانم‌ها گفت: در حال حاضر خانم‌ها پنج سال زودتر از آقایان می‌توانند بازنشسته شوند. به دلیل مسئله صندوق‌های بازنشستگی، سن بازنشستگی برای همه افزایش یافته است. ما به دنبال انعطاف در شغل بانوان و تغییر محدودیت‌های قانونی به نفع آنان هستیم. در برنامه هفتم، موضوع شغل منعطف مطرح است و ارگان‌های مختلف نظرات خود را برای تدوین قوانین و دستورالعمل‌های شغل منعطف بیان کرده‌اند.

وی افزود: برای خانم‌های در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال که زمان فرزندآوری است، شرایط ویژه‌ای در نظر گرفته شود تا بتوانند به صورت پاره وقت کار کنند و دورکار باشند و این سال‌ها جزو سنواتشان محسوب شود. همچنین برای افرادی که سه یا چهار فرزند دارند، این تعداد به سنواتشان اضافه شود تا زودتر بازنشسته شوند. البته اگر تسهیلات بیش از حد باشد، کارفرمایان به ویژه در بخش خصوصی تمایلی به استخدام خانم‌ها نخواهند داشت.

خزعلی همچنین درباره افزایش جمعیت گفت: ما مباحث فرزندآوری و جمعیت را پشتیبانی می‌کنیم اما این مسئله مأموریت اصلی ما نیست و ستاد ملی جمعیت مسئول این کار است. باید در آموزش‌ها به این مسئله نیز توجه شود. آموزش‌های سبک زندگی، تعالیم خانواده و جمعیت در حیطه‌های مختلف اولویت ماست.

وی درباره اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار داشت: هنوز به صورت کامل اجرا نشده که تغییر محسوسی در جمعیت ایجاد شود اما این سیر نزولی متوقف شده است و این خود حرکت مهمی است. قانون می‌تواند حمایت اقتصادی کند اما باید بیشتر روی فرهنگ کار کنیم.

خزعلی افزود: آموزش و پرورش نیز تعدادی آموزش برای دختران و پسران دبیرستانی دارد. ما نیز در مواردی مانند سبک زندگی که برای والدین مطرح می‌کنیم، مباحث جمعیت و هشدارهای مربوط به آن را بیان می‌کنیم. اما اینکه در کتاب‌های درسی مطرح شود مربوط به آموزش و پرورش است.