بر اساس تحقیقات جدید بدن زنان در مواجهه با شرایط سخت و خصمانه سفرهای فضایی بهتر از مردان عمل می‌کند.

|

۲۹ خرداد ۱۴۰۳

|

۰۵:۰۵

به گزارش زنان جهان، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بدن انسان به‌طور کلی برای جبران تغییرات ناشی از حضور در فضا آماده است. به‌نظر می‌رسد که بدن زنان در مواجهه با شرایط سخت و خصمانه سفرهای فضایی بهتر از مردان عمل می‌کند.

این یافته‌ها که در پژوهشی جدید به‌دست آمده و در مجله نیچر منتشر شده است، اولیه هستند اما می‌تواند به عنوان کشفی بزرگ در زمینه مقاومت بدن انسان در سفرهای طولانی فضایی در نظر گرفته شود. در یکی از جامع‌ترین مطالعات انجام شده تا به‌ امروز، محققان دریافتند که انسان‌ها در فرآیند بهبود از مأموریت‌های فضایی عملکرد بسیار خوبی دارند؛ بنابراین، شاید فتح کیهان همچنان امکان‌پذیر باشد.

به گزارش واشنگتن پست، کریستوفر میسون، پژوهشگر ارشد این مطالعه و استاد فیزیولوژی و بیوفیزیک دانشکده پزشکی ویل کورنل، می‌گوید «دلیلی وجود ندارد که نتوانیم با خیال راحت به مریخ سفر کرده و به زمین بازگردیم.»

برای بررسی‌های بیشتر، محققان داده‌های ۶۴ فضانورد ناسا را مورد تحلیل قرار دادند. با بررسی فعالیت ژن‌ها و پاسخ‌های سیستم ایمنی در نمونه‌های زیستی، آنها دریافتند که زنان فضانورد پس از بازگشت به زمین سریع‌تر از مردان بهبود می‌یابند. محققان همچنین مشاهده کردند که مردان به‌طور کلی بیشتر تحت‌تأثیر پرواز فضایی قرار می‌گیرند.

علت دقیق این تفاوت نامشخص است اما پروفسور میسون حدس می‌زند که این امر می‌تواند به دلیل توانایی زنان در تحمل استرس‌های دوران بارداری باشد که به آن‌ها اجازه می‌دهد تغییرات بزرگ در فیزیولوژی و دینامیک مایعات بدنشان را تحمل کنند.

به‌طور کلی، عضلات بدن انسان برای محیط بیرون از جو زمین طراحی نشده‌اند. در شرایط ریزگرانش فضا، عضلات نمی‌توانند کارکرد صحیحی داشته باشند و مواد و مایعات مغذی در بدن نمی‌توانند به‌درستی جریان یابند، که می‌تواند باعث ایجاد عدم تعادل‌های بالقوه خطرناک شود.

به عبارت ساده، بدن انسان تحت فشارهای بسیار زیادی قرار می‌گیرد. بحث بر سر این است که آیا بیومکانیک شکننده ما می‌تواند مأموریت‌های فضایی طولانی‌مدت مانند سفر به مریخ را تحمل کند یا خیر. این تحقیق جدید نشان می‌دهد که بدن بشر در مجموع وضعیت خوبی دارد و می‌تواند بسیاری از تغییرات ناشی از حضور در فضا را جبران کند.