مدیر نظارت و اعتباربخشی مؤسسات پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: اولین مرکز درمان اختلالات مصرف مواد مخدر بانوان خراسان رضوی در نیشابور راه‌اندازی شد.

|

۰۲ تیر ۱۴۰۳

|

۱۱:۰۰

به گزارش زنان جهان، محمدعلی عابدی اعلام کرد: در راستای احترام به بانوان و اجرای طرح انطباق، معاونت درمان دانشگاه پیشنهاد تأسیس مرکز درمان اختلالات ویژه بانوان را مطرح کرد و با تأیید وزارت مربوطه، مراحل فراخوان و صدور مجوزهای لازم برای یک مرکز متقاضی در بخش خصوصی آغاز شد.

وی افزود: در حال حاضر، ۵۹ مرکز درمان اختلالات مصرف مواد تحت پوشش این دانشگاه در شهرستان نیشابور فعال هستند که شامل سه مرکز دولتی در شهرهای نیشابور، قدمگاه و فیروزه و ۵۶ مرکز خصوصی است که به مددجویان خدمات ارائه می‌دهند.

مدیر نظارت و اعتباربخشی مؤسسات پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: مرکز درمان اختلالات مصرف مواد ویژه بانوان در شیفت صبح روزهای غیرتعطیل به بانوان اختصاص یافته و تنها به مراجعین خانم خدمات ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: اعتیاد به مواد مخدر در واقع نوعی بیماری است که بر مغز و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد. در این وضعیت، فرد توانایی کنترل استفاده از یک داروی قانونی یا غیرقانونی را از دست می‌دهد.

عابدی اضافه کرد: بیشتر نوجوانان با آگاهی از عوارض جدی شناختی، روانی و جسمی مصرف مواد از درگیر شدن با آن‌ها پرهیز می‌کنند، اما گاهی به دلیل مشکلات روان‌شناختی مانند افسردگی، بیش‌فعالی و دیگر اختلالات روان‌شناختی و خانوادگی، با وجود اطلاع از مضرات مصرف مواد مخدر، همچنان به استفاده از آن‌ها ادامه می‌دهند.

وی توضیح داد: بسیاری از افراد معتاد به مواد مخدر در موقعیت‌های اجتماعی به‌عنوان تفریح و تجربه‌کردن به مصرف مواد مخدر روی می‌آورند و پس از مدتی، مصرف به‌صورت مکرر تبدیل می‌شود. خطر اعتیاد و سرعت معتاد شدن فرد بسته به نوع مواد مخدر متفاوت است، اما فرار از اعتیاد دشوار است.