عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سقط‌جنین عمدی عوارض جبران‌ناپذیری به مادر وارد می‌کند و حتی ممکن است مادر تا آخر عمر نتواند باردار شود.

|

۱۶ تیر ۱۴۰۳

|

۱۱:۳۴

به گزارش زنان جهان به نقل از ایسنا، دکتر شمیم پیله‌وری با بیان اینکه سقط‌جنین به ازدست‌دادن بارداری تا ۲۰ هفتگی گفته می‌شود، اظهارکرد: به دلایل مختلف ممکن است جنین در بدن مادر سقط شود که در راستا می‌توان به علل مادری و کروموزومی اشاره کرد.

متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه عوامل محیطی، دارویی، اختلال در ساختار در بدن و… احتمال سقط‌جنین را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: گاهی اوقات به دلایل پزشکی و نجات جان مادر لازم است که سقط‌جنین صورت بگیرد. ضمن اینکه اختلالات تیروئیدی، دیابت، انعقادی در مادر احتمال سقط‌جنین را افزایش می‌دهد.

دکتر پیله‌وری با بیان اینکه تشخیص برخی ناهنجاری‌هایی که در جنین داده می‌شود ادامه حیات برای جنین غیرممکن خواهد کرد، گفت: بانوانی که مشکل دیابت دارند، حتماً باید تحت‌نظر پزشک و متخصص غدد داخلی باشند تا قند خونشان کنترل شود، در بارداری‌هایی که مادر دیابت وابسته به انسولین دارد و تحت کنترل نیست، به‌احتمال زیاد سقط‌جنین خواهد داشت یا نوزادی با نقص‌های مادرزادی به دنیا خواهد آمد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه گاهی اوقات مادر به علت خون‌ریزی بیش از اندازه رحم خود را از دست می‌دهد، اضافه کرد: اغلب زنان به دلیل بارداری ناخواسته اقدام به سقط‌جنین می‌کنند در حالی‌ که این عمل عوارضی خطرناکی همچون خونریزی طولانی‌مدت و حتی مرگ‌ومیر را نیز برای آنان به همراه دارد.

پیله‌وری بیان کرد: سقط‌های عمدی عموماً در شرایط غیرمعمول و غیربهداشتی انجام می‌شود که خطرات زیاد را برای زنان به همراه دارد که مرگ‌ومیر آنان هنگام سقط، مرگ ناشی از خونریزی، نازایی دائمی و سرطان ناحیه شکمی را موجب می‌شود.

وی ضمن اشاره به عفونت ناشی از سقط که به بدن مادر آسیب جدی می‌زند، تأکید کرد: با سقط‌جنین در مراکز غیربهداشتی و غیرقانونی احتمال بروز عفونت، ازدست‌دادن رحم و یا حتی مرگ مادر را افزایش می‌دهد.

متخصص زنان و زایمان بیان کرد: سوراخ‌شدن رحم در صورتی‌ که رحم دست‌کاری شود از دیگر عوارض سقط عمدی جنین است که این امر آسیب‌های جبران‌ناپذیری به مادر تحمیل می‌کند.