معاون سازمان تات گفت: زنان نقش کلیدی و اساسی در اقتصاد روستا و کشور ایفا می کنند.

|

۱۸ تیر ۱۴۰۳

|

۰۷:۵۰

به گزارش زنان جهان، محمدمهدی قاسمی بیان کرد: زنان به‌عنوان عضو اصلی خانواده‌های روستایی و عشایری نقش اصلی و کلیدی در اقتصاد روستا و کشور دارند.

وی افزود: شرکت مادر تخصصی در حمایت از این قشر زحمتکش برای تشکیل نهاده‌ها و تأمین مالی تکمیل زنجیره ارزش تولید نقش مهمی دارد. همچنین در موضوع تسهیل‌گری و مشارکت مردمی، همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری از اهمیت بالایی برخوردار است.

چردساک ویراپات، مدیر کل مرکز توسعه روستایی منطقه آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP) هم گفت: هدف سازمان سیرداپ بهبود وضعیت زندگی مردم، به‌ویژه قشر روستایی، از طریق کمک‌های فنی و انتقال تجارب موفق در زمینه‌های تسهیل‌گری بین‌المللی است. از آنجا که زنان در خانواده روستایی نقش اصلی را دارند، با استفاده از آموزش و ظرفیت‌سازی می‌توان به رشد نقش آنان کمک کرد.

مریم طهماسبی، مشاور وزیر در امور زنان و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری هم در این جلسه از اقدامات انجام شده توسط دفتر در راستای توسعه کسب و کار زنان روستایی و عشایری و حضور موفق آنان در عرصه‌های اقتصادی روستا و برنامه‌های آتی سخن گفت.

عوض علیزاده مقدم، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی، گفت: توسعه روستا به عنوان پیش‌نیاز توسعه کشور است و می‌توان توسعه زنان روستایی را از جمله المان‌های توسعه روستایی دانست.

سیدوحید سعادت، معاون سرمایه‌گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی به خصوص در روستاها، فعالیت‌ها و برنامه‌های این معاونت برای توسعه پایدار و حمایت از بخش کشاورزی روستایی را بیان کرد.

سمیه رشید، فعال در حوزه توسعه زنان از کشور بنگلادش و مدیر دفتر سازمان مسئولیت اجتماعی آسیا در بنگلادش، با اشاره به این نکته که باید از لحاظ اجتماعی نیز زنان را حمایت و تقویت کنیم، گفت: برای توانمندسازی زنان، آموزش تنها کافی نیست و جامعه باید پذیرای زنان به عنوان رهبران و پیشروان توسعه باشد. بدون در نظر گرفتن نقش زنان روستایی، توسعه روستایی بی‌معنی است.

در این نشست، فعالیت‌ها و تجارب دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری، شرکت مادرتخصصی، مرکز توسعه روستایی منطقه آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP)، تجارب کشور بنگلادش، صندوق‌های حمایت از فعالیت‌های زنان روستایی، سازمان‌های مربوط به توسعه بخش کشاورزی و فعالان این بخش به خصوص در زمینه حمایت از توسعه زنان روستایی تشریح و به اشتراک گذاشته شد.