معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از ارتقاء پست مشاوران زن به سطوح معادل با معاون وزیر یا مدیرکل خبر داد.

|

۰۱ مرداد ۱۴۰۳

|

۰۷:۵۷

به گزارش خبرنگار زنان جهان، انسیه خزعلی در برنامه تلویزیونی «پنجره جمعیت» خزعلی درباره اقدامات معاونت در حوزه فرزندآوری و مسائل عمومی زنان و خانواده در دولت سیزدهم اظهار داشت: برخی از این اقدامات برای نخستین بار در این دولت انجام شده است. از جمله آنها می‌توان به ارتقاء پست مشاوران زن به سطوح معادل با معاون وزیر یا مدیرکل و همچنین مشارکت مشاوران یا معاونان مدیرکل بانوان استانداری‌ها در شوراهای تصمیم‌گیری اشاره کرد.

خزعلی ادامه داد: بر اساس آئین‌نامه‌ای که در همان ماه‌های ابتدایی تصویب شد، در مسائل مرتبط با زنان و جمعیت، مشاوران زنان و مدیران کل خانم باید در مورد دستورالعمل‌ها و برنامه‌های مصوب نظر بدهند و پیوست خانواده را در همه مصوبات داشته باشند.

وی افزود: حضور مشاوران زنان در جلسات مدیران کل اجباری است و باید هر ۶ ماه یک بار گزارش دهند و اجرای مصوبات پیگیری می‌شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: برخی دستگاه‌ها تا حدود ۷۰ درصد این همترازی را انجام داده‌اند، اما در برخی مناطق به دلیل کمبود پست‌ها در نهادها، اجرایی نشده بود که قرار است این نقص از طریق سازمان اداری و استخدامی برطرف شود.

نظارت سازمان بازرسی بر مصرف بودجه زنان و خانواده معاونت

وی گفت: همچنین یک درصد از بودجه تصویب شد که به مسائل زنان و خانواده اختصاص یابد که بسیاری از طرح‌هایی که به دلیل نبود بودجه اجرایی نمی‌شد را تأمین کرد. این میزان بودجه در حوزه‌های آموزش، کاهش آسیب‌ها، توانمندسازی و اشتغال بانوان هزینه شده است.

خزعلی ادامه داد: سازمان بازرسی بر مصرف این بودجه‌ها نظارت خواهد داشت. دستگاه‌ها می‌توانند تا ۳۰ درصد از این بودجه را در سازمان خودشان استفاده کنند و باقی باید در طرح‌های کلان زن و خانواده صرف شود.

وی عنوان کرد: برای آن ۳۰ درصد هم باید بر اساس قاعده عمل کرده و طرح‌های وزارتخانه‌ای و درون دستگاهی داشته باشند و تسهیلات و تشویقی بی‌برنامه نباید پرداخت شود.

پایش سلامت دختران ۱۸ تا ۴۵ سال در استان‌ها

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه برنامه‌های ما به صورت آئین‌نامه‌ای و با مشارکت همه دستگاه‌ها در دولت تصویب و اجرا می‌شود، اظهار داشت: مثلاً وزارت ورزش برنامه پایش سلامت را در همه استان‌ها اجرا کرد.

وی ادامه داد: سلامت حرکتی و اندامی دختران ۱۸ تا ۴۵ سال بررسی شد تا بر اساس آن برنامه‌های درمانی و ورزشی برای تندرستی زنان تدوین شود.

وی گفت: یکی از پیشنهادات ما به وزارت بهداشت این بود که از یک درصد بودجه برای غربالگری سرطان زنان که در ایران شایع است در بحث پیشگیری و درمان زنان استفاده شود.