امارات متحده عربی استراتژی خود در مورد برابری جنسیتی 2022-2026 را برجسته می‌کند و به دنبال موقعیت کشور به عنوان یک الگوی جهانی برای تعادل جنسیتی است.

|

۰۷ شهریور ۱۴۰۳

|

۱۰:۰۵

به گزارش زنان جهان به نقل از تجارت نیوز، پیش از روز زن در امارات، شورای زنان بازرگان امارات فاش کرد که سهم زنان در نیروی کار امارات از 32.5 درصد در سال 2023 به 34.6 درصد در سال 2024 افزایش یافته است.

امارات متحده عربی امروز چهارشنبه 28 آگوست را به منظور قدردانی از دستاوردها و کمک‌های چشمگیر زنان اماراتی در توسعه کشور تحت عنوان «ما برای فردا سهیم هستیم» و «روز زن اماراتی» جشن می‌گیرد. امارات به دنبال پیشرفت در زمینه توانمندسازی زنان است و بر توسعه مداوم در این زمینه تأکید می‌کند.

در سال‌های اخیر، امارات متحده عربی گام‌های مهمی در دستیابی به برابری جنسیتی برداشته است. بر اساس اطلاعات منتشرشده در وبسایت اکونومی‌میدل‌ایست، در شاخص نابرابری جنسیتی 2024 که توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) صادر شده است، این کشور رتبه هفتم جهانی و اول منطقه را به خود اختصاص داد. رتبه امارات از رتبه 49 در سال 2015 و رتبه یازدهم در سال 2022 به طور قابل توجهی افزایش یافت.

ابتکاراتی برای از بین بردن شکاف جنسیتی در امارات

در چند سال گذشته، امارات متحده عربی چندین قانون و اصلاحات قانونی را وضع و اجرا کرده است که جنبه‌های مختلف زندگی زنان را در برمی‌گیرد. این قوانین شامل کار، حفاظت، مشارکت سیاسی و وضعیت شخصی آنهاست. این اصلاحات وضعیت زنان را افزایش داده و به رقابت جهانی امارات متحده عربی کمک کرده است.

پیش از روز زن اماراتی، امارات استراتژی موازنه جنسیتی 2022-2026 خود را برجسته کرد که به دنبال جایگاه کشور به عنوان یک الگوی جهانی برای تعادل جنسیتی است. استراتژی شامل چهار رکن مشارکت اقتصادی و کارآفرینی، شمول مالی، رفاه و کیفیت زندگی، حفاظت و رهبری جهانی و مشارکت است.

امارات متحده عربی با این استراتژی قصد دارد از مرحله کم کردن شکاف‌های جنسیتی گذر کند و با بررسی بهترین شیوه‌ها خود را به صادرکننده بهترین شیوه‌های برابری جنسیتی تبدیل کند.

افزایش مشارکت زنان در امارات

گزارش جهانی شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد در سال 2023 نشان داد که خاورمیانه و شمال آفریقا با رتبه‌بندی 62.6 درصدی شکاف جنسیتی در پایین‌ترین رتبه قرار دارند.

رتبه‌بندی شکاف جنسیتی امارات در سال گذشته 71.2 درصد بود. در سال 2024، داده‌های لینکدین نشان می‌دهد که نیروی کار زنان در تقریباً هر صنعت و بخش اقتصادی کمتر از مردان است. زنان 42 درصد از نیروی کار جهانی و 31.7 درصد از مدیران ارشد را تشکیل می‌دهند.

در خاورمیانه و شمال آفریقا، برابری جنسیتی در نرخ مشارکت نیروی کار با 28 درصد کمترین میزان مشارکت در بین تمام مناطق است. به علاوه، این میزان از سال 2019 در مسیر نزولی قرار گرفته است. تنها کشورهای استثنا در منطقه عبارتند از عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی که از سال 2006 شاهد افزایش قابل توجهی نیز بوده‌اند.

پیش از روز زن امارات، شورای زنان بازرگان امارات فاش کرد که سهم زنان در نیروی کار امارات به 34.6 درصد در سال 2024 افزایش یافته است که از 32.5 درصد در سال 2023 افزایش یافته که به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین منطقه‌ای است. شاخص توانمندسازی سیاسی زنان در منطقه در سال 2024 با تنها 11.7 درصد برابری جنسیتی در رتبه هشتم جهانی قرار گرفت. با این حال، امارات تنها کشور منطقه بود که در سال جاری به برابری کامل در پارلمان دست یافت.