به گزارش زنان جهان، دکتر لطفالله ساعد، پزشک فوق تخصص غدد دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در مصاحبهای درباره کمکاری تیروئید اظهار داشت: این بیماری در زنان بیشتر از مردان شایع است.
وی توضیح داد: کمکاری تیروئید به دلیل کاهش تولید و ترشح هورمونهای تیروئیدی رخ میدهد که منجر به کاهش سرعت متابولیسم و واکنشهای سوختوساز بدن میشود.
دکتر ساعد اشاره کرد: در مناطقی که کمبود ید وجود دارد، علت اصلی کمکاری تیروئید دریافت ناکافی ید از طریق رژیم غذایی است. اما در کشورهایی مانند ایران، علت اصلی این بیماری اغلب خودایمنی است، بهویژه بیماری هاشیموتو. دیگر عوامل مؤثر در بروز این اختلال شامل جراحی تیروئید، درمان با ید رادیواکتیو، رادیوتراپی به سر و گردن، مصرف داروهای ضد تیروئید، مشکلات مادرزادی و بیماریهای هیپوفیز هستند.
وی عنوان کرد: علائم کمکاری تیروئید بسته به شدت آن متفاوت است و شامل خستگی، حساسیت به سرما، افزایش وزن، خشکی پوست، یبوست، ورم صورت، صدای خشدار، افزایش کلسترول خون، پریودهای نامنظم و ریزش مو میشود.
دکتر ساعد تأکید کرد: این بیماری در نوزادان و کودکان میتواند منجر به مشکلات رشد و نمو شود و غربالگری زودهنگام اهمیت ویژهای در جلوگیری از عوارض جدی دارد.