به گزارش زنان جهان به نقل از ایسنا، دکتر مژدهیپناه اظهار کرد: یکی از بیماریهای شایع در حیطه مغز و اعصاب که منجر به مراجعات بسیار زیادی میشود «میگرن» است.
وی با بیان اینکه میگرن یکی از سردردهای شایع است، بیان کرد: سردرد تنشی و یا سردرد عصبی دومین سردرد شایع است که از نظر میانگین تقریباً ۱۰ تا ۱۲ درصد مردم در سراسر دنیا به این بیماری شایع عصبی مبتلا هستند.
این پزشک قزوینی بیان کرد: شیوع میگرن در زنان سه برابر بیشتر از مردان است و متأسفانه میتوان گفت که از هر پنج تا ۶ بانو، یک نفر از این بیماری رنج میبرد.
وی ادامه داد: میگرن معمولاً از ۲۰ سالگی به بالا شروع میشود و زمانی که این بیماری رخ میدهد فرد مبتلا به میگرن تا یک سنی معمولاً تا ۵۵ سالگی به تدریج در دفعات مختلف سردرد را تجربه خواهد کرد.
مژدهیپناه تصریح کرد: دفعات تکرار میگرن به نوع میگرن بستگی دارد و ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. تهوع و استفراغ از علائم میگرنهای شدید هستند که ممکن است باعث بروز اختلالاتی در زندگی فردی شخص شود.
وی بیان کرد: سر دردهای یکطرفه، سردردهای ضرباندار در ناحیه اطراف چشم و پشت گردن از علائم بروز میگرن است. در برخی افراد مبتلا به میگرن ممکن است، قبل از بروز سردرد برخی اختلالات عصبی مانند کاهش دید، ایجاد جرقههای نورانی در میدان دید صورت گیرد که تقریباً نیم ساعت طول میکشد و بعد از آن سردردهای میگرنی شروع میشود.
این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: جنبههای ارثی در بروز میگرن بسیار قوی است به طوری که بیش از ۸۰ درصد از ابتلا به میگرن، ریشه وراثتی دارد. عوامل محیطی چون خواب نامتناسب و همچنین تغذیه نامتناسب، احتمال بروز میگرن را افزایش میدهد.
مژدهیپناه گفت: برای درمان میگرن ابتدا باید اصلاح الگوی خواب و تغذیه را مدنظر قرار بگیریم. از مصرف غذاهایی که احتمال بروز میگرن را افزایش میدهد همچون غذاهای حاوی ادویههای تند و غذاهای فستفودی و چای و قهوه پرهیز کنیم و حتماً از پزشک متخصص مغز و اعصاب برای دریافت دارو مشورت بگیریم.