|

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

|

۱۰:۳۰

بزقرمه که با نام های دیگری هم شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی و اصیل استان کرمان است

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
نخود۱٫۵ لیوان
سیر۶ حبه
پیاز۲ عدد
کشک۵ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
پیاز داغ و نعناع داغبرای تزیین

طرز تهیه بزقرمه

مرحله اول

برای تهیه بزقرمه به روش کرمانی در ابتدای کار نخود را از شب قبل درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود. برای گرفتن نفخ کامل نخود بهتر است کمی زیره نیز درون کاسه بریزیم.

مرحله دوم

نخود را آبکشی می کنیم و به همراه ۲ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا حرارت را کمتر می کنیم و کف های روی آب را جمع کرده دور می ریزیم.

مرحله سوم

پس از گذشت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه نخود را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه پیازها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله چهارم

پیاز را کمی تفت می دهیم تا شفاف شود، سپس مقداری سیرها را درون قابلمه رنده می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود. در ادامه گوشت را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

مواد را کمی تفت می دهیم، سپس ۴ لیوان آب اضافه می کنیم و  اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد. پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آنرا از قابلمه خارج می کنیم و به صورت ریش ریش خرد می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله نخود را با گوشتکوب له می کنیم، سپس به همراه گوشت و کشک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه زعفران دم کرده را به همراه ۱ فنجان از آب گوشت به قابلمه اضافه می کنیم و آنرا روی حرارت بسیار کم قرار می دهیم.

مرحله هفتم

حالا به مدت ۱۵ دقیقه با گوشت کوب مواد را به صورت رفت و برگشتی هم می زنیم تا بافتشان منسجم و یکدست شود. پس از گذشت این زمان نمک غذا را اندازه می کنیم و آنرا درون ظرف سرو می ریزیم.

مرحله هشتم

برای تزیین این غذا می توانیم مانند حلیم بادمجان از مغز گردو، کشک، نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ استفاده کنیم. در نهایت روی غذا را به سلیقه خود تزیین کرده و به همراه نان و سبزی خوردن سرو می کنیم.