به گزارش زنان جهان، مریمالسادات ظهوریان درباره قدرت اقتصادی زنان، اظهار کرد: زنان تقریباً در سراسر جهان نسبت به مردان از قدرت اقتصادی کمتری برخوردارند. اطلاعات فعلی نشان میدهد که اگر چه حدود دو سوم کارهای انجام شده در جهان، توسط زنان انجام میشود، اما فقط ۱۰ درصد از درآمد و یک درصد از داراییهای جهان در اختیار زنان است.
ظهوریان افزود: با وجود توانمندیها و تواناییهای بالای زنان در بسیاری از زمینهها از جمله کاری، مشاهده میشود که آنها از لحاظ اقتصادی قدرت کمتری دارند. به نظر میرسد که در زندگی روزمره، معمولاً مردان مسئولیتهای اقتصادی را بر عهده میگیرند، بنابراین بحث درباره دستمزد به همان اندازه برای زنان مطرح نمیشود و آنها با درآمد کمتری قانع میشوند، هر چند که کارآیی آنها در کار برابر با مردان است.
وی ادامه داد: بسیاری از زنان به دلیل مشغلههای خانگی و خانوادگی، کارهای پارهوقت را ترجیح میدهند، که این انتخاب باعث میشود که به مزایایی همچون بیمه دسترسی نداشته باشند، که این موضوع از طریق یک شغل تمام وقت که توسط مردان انجام میشود، ممکن است.
این جامعهشناس افزود: فعالیت زنان در کارگاههای کوچک نیز از عوامل دیگری است که باعث کاهش قدرت اقتصادی آنها میشود، زیرا اغلب زنان به دلیل سهولت در امور روزمره به دنبال کار در اینگونه محیطها هستند، اما از حقوقی که برای آنها تعیین شده، محروم میشوند.
ظهوریان درباره راهحلهای کاهش این نابرابری، اظهار کرد: اصلاحات قانونی باید صورت بگیرد، مانند تسهیل در بیمهشدن و ارائه تمهیداتی که کارفرمایان بتوانند زنانی که بهصورت پارهوقت کار میکنند، تحت پوشش بیمه قرار دهند.
وی افزود: آگاهسازی و ایجاد فرصتهای خوداشتغالی نیز میتواند راهحل دیگری برای کاهش این مسئله باشد. از طریق استفاده از تواناییهای خود، زنان میتوانند حقوق و مزایای لازم را بدست آورند و به استقلال مالی نزدیکتر شوند.
در مورد سهولت در قوانین مانند بیمه، وی تصریح کرد: باید روی سادهتر شدن فرآیند بیمهشدن تمرکز شود تا زنان بتوانند از تواناییهای خود برای درآمدزایی بهرهمند شوند.