به گزارش زنان جهان، نجمه کمالی در مراسم همایش محیط زیست و جوانی جمعیت با اشاره به اینکه گفتمان جوانی جمعیت در سازمان شکل گرفته است، گفت: فرهنگسازی و اصلاح نگرشها و رفتارها اولویت اول در حل مشکل بحران جمعیت است.
وی افزود: اختصاص بیش از ۵۰ درصد اعتبار بند ح تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ به موضوع حمایت از فرزندآوری و جوانی جمعیت در سازمان، پرداخت پاداش جوانی جمعیت، برگزاری بیش از ۱۷ هزار نفر ساعت دوره آموزشی در حوزه خانواده و جوانی جمعیت در ستاد و ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها، راه اندازی اتاق مادر و کودک در ساختمان مرکزی سازمان به منظور رفاه حال مادران فضایی برای استراحت و شیردهی به نوزادان در ساختمان اصلی سازمان از جمله اقداماتی است که در این مدت برای تحقق قانون جوانی جمعیت انجام گرفته است.
کمالی با اشاره به تهیه گزارش وضعیت آلایندههای موثر بر باروری در راستای اجرای ماده ۶۵ با همکاری دفتر پایش محیط زیست تاکید کرد: در این خصوص همچنین اجرای مطالعات پژوهشی با همکاری پژوهشکده محیطزیست و سازمان پدافند در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: بر اساس بررسیهای بعمل آمده در مجموعه سازمان حفاظت محیطزیست از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، استان چهارمحال و بختیاری بیشترین میزان فرزندآوری را به خود اختصاص داده است و استانهای کرمان و مازندران در ردههای بعدی قراردارد.
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بشترین میزان ازدواج را از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ استان اصفهان، به خود اختصاص داده است و استانهای آذربایجان شرقی و کهگیلویه و بویر احمد در ردههای دوم و سوم قرار دارد.
وی بیان کرد: در مجموع در دو سال گذشته ۸۳ مورد ازدواج و ۲۵۹ مورد فرزند آوری در بین کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست داشته ایم.