به گزارش زنان جهان، دکتر ناهید صاحبدلفر با اشاره به آغاز فعالیت بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان چهارمین بانک شیر کشور از مردادماه سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: از زمان راهاندازی این بانک شیر، ۳۴۷ مادر در امر اهدای شیر مشارکت داشتهاند.
وی افزود: طی این مدت، ۲ هزار و ۴۶۵ نوزاد نارس و محروم از شیر مادر در مشهد با استفاده از شیرهای اهدایی تغذیه شدهاند.
رییس بیمارستان تخصصی زنان و زایمان امالبنین (س) مشهد اظهار داشت: از مجموع شیرهای اهدایی در این مدت، ۳۴۴ لیتر شیر به شهر زاهدان ارسال شده است.
صاحبدلفر عنوان کرد: مادران داوطلب مشهدی، از بدو تولد تا یک سالگی فرزند خود، شیر مازاد خود را به بانک شیر اهدا میکنند تا نوزادان نارس، چندقلو و بیمار از این شیر بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه که مدت ماندگاری شیر پاستوریزه در دمای منهای ۲۰ درجه فریزرهای صنعتی بانک شیر ۶ ماه است، افزود: انواع آزمایشها بر روی شیرهای اهدایی انجام میشود.
رییس بیمارستان تخصصی زنان و زایمان امالبنین (س) مشهد گفت: همچنین مادران اهداکننده نیز از نظر ابتلا به ایدز و هپاتیت به دقت بررسی میشوند.
وی ادامه داد: در سه ماهه نخست سال گذشته ۱۶ مادر شیرده با «بانک شیر مادر» دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری داشتند، اما این تعداد در مدت مشابه امسال با افزایش بیش از ۳۱ درصدی به ۲۱ مادر رسیده است.
افزایش مشارکت مادران در اهدای شیر
صاحبدل فر با اشاره به اینکه در سه ماهه نخست امسال، ۲۷۳ لیتر شیر به «بانک شیر مادر» دانشگاه علوم پزشکی مشهد اهدا شده که برای تغذیه ۱۶۵ نوزاد استفاده شده است، بیان کرد: جمعآوری شیرهای مازاد مادران، پاستوریزه کردن و رساندن آنها به نوزادان نارس و محروم از جمله خدمات این بانک شیر است.
بانک شیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی با خدمات کاملاً رایگان، از مردادماه سال ۱۳۹۸ در محل بیمارستان امالبنین مشهد فعالیت خود را آغاز کرده است. شیرهای اهدایی به این بانک علاوه بر نوزادان بیمارستان امالبنین، در اختیار بخش نوزادان بیمارستانهای امام رضا (ع)، قائم (عج)، اکبر و هاشمینژاد مشهد نیز قرار میگیرد.