عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیر یائسگی بر کاهش توده استخوانی زنان گفت: مصرف کلسیم و پروتئین در پیشگیری از این مساله اهمیت دارد.

|

۱۶ تیر ۱۴۰۳

|

۱۰:۳۴

به گزارش زنان جهان، دکتر علیرضا موسویان اظهار داشت: زنان در دوران یائسگی با کاهش توده استخوانی مواجه می‌شوند، به‌طوری‌که در چند سال اول این دوران، سالانه بین ۳ تا ۵ درصد و پس از آن حدود ۱ درصد از توده استخوانی خود را از دست می‌دهند که در نهایت ۳۰ درصد از آنان به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

موسویان بیان کرد: پس از سن ۲۰ سالگی، تغییرات توده معدنی استخوان در زنان تا زمان یائسگی کم و ناچیز است. اما در مردان، از دست دادن توده استخوانی به صورت کندتر و خطی‌تری رخ می‌دهد. با این حال، مردان نیز با افزایش سن به پوکی استخوان دچار می‌شوند.

وی افزود: خطر ابتلا به پوکی استخوان پس از ۵۰ سالگی به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد. این بیماری به عنوان یک مشکل بهداشتی رو به رشد در بسیاری از کشورها محسوب می‌شود و ۳۰ درصد زنان و ۸ درصد مردان در این گروه سنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

موسویان تأکید کرد: افزایش حداکثر توده استخوانی می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطر شکستگی‌ها در کودکان و همچنین افراد مسن داشته باشد. اوج‌گیری توده استخوانی تا حد زیادی به عوامل ژنتیکی وابسته است، اما عواملی همچون فعالیت بدنی منظم، کاهش مصرف سیگار و الکل و تغذیه مناسب نیز تأثیر قابل توجهی دارند.

وی ادامه داد: مصرف کافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی در دوران رشد و جلوگیری از تحلیل استخوان در سنین بالا ضروری است. کلسیم، فسفات و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان اهمیت دارند.

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی مچ پا و عضو هیئت علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد: علاوه بر این، پروتئین، کالری و سایر ریزمغذی‌ها نیز در تکامل و حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارند. محصولات لبنی که حاوی تمامی این ترکیبات مفید هستند، به عنوان یک ماده غذایی ضروری برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می‌شوند.